Vodafone Red & Black abonnees betalen geen roaming

21 november 2016 door in Vodafone.

Roaming buitenlandVanaf maandag 21 november schaft Vodafone de kosten voor roaming af voor nieuwe klanten van de Red en Black abonnementen. Een wijziging in navolging van KPN en voordat de nieuwe regels voor roaming van de EU in werking treden.

Vanaf vandaag kunnen nieuwe abonnee van de provider in de gehele Europese Unie en nog enkele landen, gebruik maken van hun abonnement zonder een apart buitenland tarief. Alle sms’jes, telefoontjes en het internet gebruik verrekent Vodafone vanaf nu met je bundel. Het betreft op dit moment echter alleen de nieuwe RED & BLACK abonnementen van de provider. Alle andere abonnees dienen de wijziging zelf aan te vragen.

Kosten roaming voor nieuwe Vodafone abonnees verdwijnt

Bel je wel eens in het buitenland? Internet of stuur je sms’jes in het buitenland? Vanaf maandag kun je in veertig landen zonder extra kosten telefoneren buiten Nederland. Je verbruik wordt door de provider verrekend met je huidige bundel. Deze verrekening is gelijk aan die van je gebruik in Nederland. Mocht je data op zijn in het buitenland, dan kun je een databundel kopen. De bundels zijn verkrijgbaar in 1 GB, 3 GB, 5 GB en de grootste bundel is 10 GB. De tarieven voor die extra bundel is hetzelfde als het tarief voor Nederland.

Bellen vanuit Nederland naar het buitenland blijft duur

Terwijl roaming kosten verdwijnen, is het bellen vanuit Nederland naar het buitenland een dure aangelegenheid. Binnen de nieuwe abonnementen geeft Vodafone gebruikers 20 minuten tot zelfs onbeperkt de gelegenheid om naar het buitenland te bellen. Dit alles geheel binnen de bundel.

Verdwijnen van roaming kosten alleen voor nieuwe abonnees

De regeling geldt alleen voor de mensen die vanaf vandaag hun abonnement afsluiten of verlengen. Er is een mogelijkheid voor huidige abonnees om gebruik te maken van de ‘kosteloos’ roaming in het buitenland. Je kunt je abonnement om laten zetten. De kosten hiervoor zijn echter eenmalig vijftien euro.

De nieuwe tarieven gelden voor alle landen binnen de Europese Unie en ook enkele landen buiten de EU zoals Albanië en Turkije.

Europese roaming regels vanaf 2017

Iedere Europese provider moet voor 15 juni 2017 zijn abonnementsvormen hebben aangepast zodat er geen kosten meer voor roaming worden berekend. Vanaf dat moment mogen providers geen kosten meer doorberekenen aan hun abonnees. Onderling mogen providers nog wel kosten in rekening brengen. Die kosten zijn aan een maximumtarief gebonden.

Tegen het eind van 2012 kondigde de toenmalige voorzitter van de Benelux Unie, Luc Willems, een onderzoek aan naar de vorming van één telecomzone binnen de Benelux. Vanaf 2017 krijgen we één telecomzone voor de EU.

Wijzigingen roaming Nederlandse providers

Vodafone volgt het voorbeeld van marktleider KPN. KPN wijzigde in september zijn abonnementen al en verrekende het verlies van de roamingkosten door aan zijn abonnees. De nieuwe abonnementen van Vodafone stijgen licht in vergelijking met KPN.

De andere providers zullen het voorbeeld van beide providers snel volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Kortingscode Robin Mobile: Nu tijdelijk gratis simkaart

De provider met echt onbeperkt internet voor een scherpe prijs heeft nu een aanbieding waarbij je tijdelijk een gratis simkaart...

Sluiten