Vodafone past Red-abonnementen aan

7 januari 2014 door in Vodafone.

Vodafone_4G_0Vodafone registreert een stijging van zestig procent in het dataverbruik van klanten die gebruikmaken van het 4G-netwerk. Dat vraagt niet alleen om een versnelde invoering van 4G maar ook om ruimere databundels en bij sommige varianten hangt daar dan een hoger prijskaartje aan. De wijzigingen gelden sinds 6 januari.

Vodafone zet vaart achter het 4G-netwerk. Uit  de eerste 4G-maanden van Vodafone blijkt dat klanten zo’n zestig procent meer data verbruiken als ze gebruik maken van het nieuwe netwerk. Vodafone speelt daarop in door het verruimen van de databundels van de Red-abonnementen.

Wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen van de Vodafone-abonnementen op een rij:

Basis 200 (Bel+SMS+Web): de databundel van 200 MB wordt 500 MB.

Red Essential: de databundel van 500 MB wordt 1 GB, de belbundel gaat van 400 naar 300 belminuten. De prijs blijft gelijk.

Red Super: de databundel gaat van 4 GB naar 6 GB, het buitenbundeltarief van € 0,10 per MB gaat naar een getrapt tarief van € 2,00 per 200 MB. Ook de prijs gaat omhoog, van € 65,00 naar € 75,00.

Red Plus: de databundel gaat van 1 GB naar 2 GB en er komt een belbundel met 100 minuten voor bellen van Nederland naar het buitenland. De prijs gaat van € 82,00 naar € 95,00. Deze variant is gericht op klanten die vaak naar het buitenland gaan.

Bij de Vodafone sim only abonnementen verandert er overigens weinig. Daar is alleen de internetbundel van het Red Super abonnement van 4 GB naar 6 GB verruimd. Alle prijzen zijn verder gelijk gebleven.

Deze verruiming van de databundels sluit mooi aan op de eigen chatdienst van Vodafone. Sinds november 2013 draait Message+, een dienst die de mogelijkheid biedt om berichten als sms of chatbericht te sturen, groepsgesprekken te voeren en om foto’s en video’s te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Explosief begin 2014 voor Simyo

De grote providers van mobiele telefonie, KPN, T-Mobile en Vodafone, noteerden tijdens de jaarwisseling uiteraard een stijging in het dataverkeer,...

Sluiten