Vodafone over in Amerikaanse handen?

5 november 2013 door in Vodafone.

AT&TVolgens persbureau Bloomberg zijn er ontwikkelingen gaande die erop wijzen dat het Britse Vodafone over kan gaan in Amerikaanse handen en wel in die van AT&T. Puntje van aandacht: wordt het dan makkelijker voor de NSA om in Europa spionagepraktijken uit te voeren? AT&T en Vodafone reageren vooralsnog niet op de geruchten.

Vodafone lijkt open te staan voor onderhandelingen, maar uiteraard is dat geen garantie voor een overname. Dat hebben we de laatste maanden wel gezien met de geschiedenis rond KPN en América Móvil. AT&T, dat in Nederland alleen op zakelijk gebied actief is, streeft geen volledige overname na. De belangstelling gaat vooral uit naar de Europese activiteiten.

Groot

Eerder dit jaar gingen er soortgelijke geruchten, waar nu misschien op voortgeborduurd wordt. Als het daadwerkelijk tot een overname komt, is AT&T niet alleen de grootste mobiele provider in Europa, maar ook wereldwijd. Vodafone en AT&T vertegenwoordigen dan samen een marktwaarde van meer dan 250 miljard dollar en zouden samen 500 miljoen klant bedienen. Het gaat hier duidelijk niet om peanuts.

Lappendeken

Zoals aangegeven interesseert AT&T zich met name voor het Europese deel van Vodafone. Overige onderdelen worden dan misschien verkocht aan bijvoorbeeld het Amerikaanse Verizon en het Mexicaanse América Móvil. In die laatste heeft AT&T een belang van negen procent. América Móvil heeft op zijn beurt weer een belang van bijna dertig procent in KPN. Al met al vormt de wereldwijde mobiele markt door al dan niet gedeeltelijke overnames inmiddels een mooie lappendeken. En de ontwikkelingen gaan alleen maar verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Gratis WiFi bij Albert Heijn

Sinds een half jaar is Appie mijn trouwe metgezel bij het boodschappen doen. Wie? Appie? Ja, de app van Albert...

Sluiten