Vodafone maakt het makkelijk

15 oktober 2013 door in Vodafone.

VodafoneDaar stond hij dan, in de regen met een telefoon die het niet meer deed omdat de simkaart geblokkeerd was. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken was not amused. RTL Nieuws had aangetoond dat het kinderlijk eenvoudig was om bij Vodafone een simkaart te blokkeren en die hoeft dus niet van jezelf te zijn. Gemak dient de mens dacht Vodafone, niet alleen voor wat betreft het blokkeren. Ook de apps zij handig in gebruik, en de My Vodafone-app werkt nu ook op Windows Phone. En wie weet wat er nog komt.

Eén telefoontje naar 1200 of 1201, een telefoonnummer intoetsen en het was gepiept. Zo makkelijk was het om de simkaart van Plasterk te blokkeren en hem met een beteuterd gezicht in de journaals te zien. In het streven om misbruik van een verloren of gestolen mobiel te beperken, werd door telecomprovider Vodafone een snelle blokkeringsservice geboden waarbij iedere controle ontbrak. Uiteraard is de procedure nu aangepast en zal er altijd een medewerker nagaan of het inderdaad de eigenaar van de simkaart is die belt.

App

In het geval van blokkeren sloeg het gemak door, maar een app die het mogelijk maakt om inzicht in het gebruik van je mobiele telefoon te krijgen, kan niet makkelijk genoeg zijn. De My Vodafone-app is nu voor prepaid-, postpaid- en Sizzklanten ook verkrijgbaar voor het Windows Phone-besturingssysteem, voor de versies 7.5 en hoger. In deze versie is het onder andere mogelijk om het tegoed en de abonnementsdetails te bekijken, factuurbedragen in te zien en datalimieten voor het buitenland in te stellen.

Innoveren

De Britse provider verkocht onlangs het belang in het Amerikaanse Verizon. Dat leverde niet alleen 130 miljard dollar op, maar ook de mogelijkheid om zeven miljard euro te investeren in innovaties. Het Project Spring is een investeringsprogramma dat de organische groei van netwerken en diensten moet gaan faciliteren. Wie weet levert dat mooie nieuwe diensten op die de mobiele beleving van de Vodafoneklanten nog makkelijker maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Heb jij nog een huistelefoon?

Er zijn ruim negentien miljoen mobiele telefoons in omloop in ons land. Betekent dat het einde van de huistelefoon? ‘Welnee,’...

Sluiten