Vodafone-klanten mogen abonnement wijzigen

17 september 2014 door in Vodafone.

TROS RadarVodafone-klanten met verouderde abonnementen mogen deze gratis om laten zetten naar abonnementen van een nieuwer type. Daarbij wordt de internetsnelheid na het bereiken van de datalimiet verlaagd.

Dat meldt de provider naar aanleiding van twee uitzendingen van consumentenprogramma Radar. Daar werd geklaagd door klanten van Vodafone dat er veel kosten werden gemaakt doordat er de laatste tijd erg veel MB’s werden verbruikt, zonder dat duidelijk werd hoe.

Nieuwer type abonnementen
Bij de verouderde abonnementen ksn er na het bereiken van het datalimiet gebruikt worden van even snel internet, maar wel buiten de bundel. Dat zorgt soms voor onverwachts torenhoge rekeningen, omdat de kosten per MB in rekening worden gebracht. Bij de nieuwere abonnementen gaat dat anders. Als het dataplafond bereikt is, kunnen de klanten kiezen om over te schakelen op gratis internet tegen een veel lagere snelheid, of even snel internet blijven gebruiken door een extra databundel aan te schaffen.

Volgens Vodafone krijgen klanten die de overstap willen maken een “ongeveer gelijk abonnementsbedrag”. Ook verandert er niets aan de einddatum van het contract.

Klachten
Radar wijdde twee uitzendingen aan het dataverbruik bij Vodafone na ruim tweeduizend klachten te hebben ontvangen. Zo klopte de informatie over het dataverbruik in de My Vodafone-app niet altijd, en werden er in enkele gevallen geen waarschuwings-sms’jes uitgegeven. Daardoor werden veel klanten aan het eind van de contractmaand geconfronteerd met enorme rekeningen.

College Bescherming Persoonsgegevens
Het CBP stelde eerder al dat Vodafone gebruik zou moeten maken van deep packet inspection om klanten zo een beter inzicht in het dataverbruik te geven. Vodafone zegt echter dat dit in verband met privacyregels niet mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
CBP staat deep packet inspection door providers toe

Mobiele providers moeten de mogelijkheid krijgen om dataverkeer van klanten te bewaren en inhoudelijk te analyseren, om zo inzicht te...

Sluiten