Vodafone-klant verbruikt gemiddeld 305 MB per maand

13 november 2014 door in Vodafone.

VodafoneKlanten van telecomprovider Vodafone verbruiken gemiddeld 305 MB per maand. Dat klinkt misschien weinig, maar toch is het een groei van maar liefst 80 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van Vodafone over de periode van april tot en met september. Dat komt overeen met de eerste helft van het gebroken boekjaar 2014/2015 van de provider.

Verbruik
Klanten hebben in de afgelopen zes maanden in totaal 9544 TB aan data verbruikt. Omgerekend komt dat neer op zo’n 1833 MB per klant, verdeeld over zes maanden. Per maand is dat dus 305 MB. Vorig jaar lag het gemiddelde verbruik in dezelfde periode nog op 171 MB per maand, wat dus een flinke stijging betekent.

Het gemiddelde verbruik zal in de praktijk nog iets hoger liggen. Bij de meting werd uitgegaan van klanten met een data-abonnement. Het is echter niet zo dat er zonder zo’n abonnement geen gebruik kan worden gemaakt van mobiel internet, dus ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk nog iets boven de 305 MB.

Economische cijfers
Uit het halfjaarverslag blijkt verder dat Vodafone Nederland een omzet heeft behaald van 874,2 miljoen euro. Dat betekent een daling van 2,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Het bedrijfsresultaat viel met een daling van 0,6 procent iets lager uit dan vorig jaar. Ook het aantal klanten in Nederland nam af, met 1,7 procent tot 5,2 miljoen. De omzet per klant daalde eveneens, tot 25,40 euro.

Ondanks de lagere cijfers bij Vodafone Nederland, gaat het met het moederbedrijf van Vodafone wel de goede kant op. Het bedrijfsresultaat van Vodafone Group kwam in de eerste helft van het boekjaar uit op 5,9 miljard pond, een stijging van maar liefst 5,5 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
2017: meer frequentieruimte voor mobiel internet

Nog zo'n anderhalf jaar en de vergunningen van NPO en Digitenne (KPN) voor de 700 MHz-band lopen af. Reden voor...

Sluiten