Vodafone eerste CO2 neutrale provider Nederland

1 december 2015 door in Vodafone.

VodafoneVodafone heeft bekend gemaakt dat het de eerste telecom provider is in Nederland, dat CO2 neutraal is. Dit nieuws komt samen met de klimaattop in Parijs naar buiten. Dat Vodafone dus een tijdje gewacht heeft om dit te melden, zal duidelijk zijn. Maar goed, het is Vodafone dus wel gelukt om CO2 neutraal te worden.

Compensatie Vodafone

Dit heeft Vodafone weten te bereiken door de uitstoot van de broeikasgassen te verminderen (door het gebruik van duurzame energie bijvoorbeeld) en te compenseren. De compensatie hiervan vindt trouwens in India plaats, dus zal daar in Nederland niet heel veel gemerkt van worden. Wel betreft de opwarming van de aarde natuurlijk een wereldwijd probleem, en doet het zo toch iets goed voor de wereld.

Vodafone heeft de laatste jaren een aantal veranderingen doorgevoerd om dit te bereiken. Zo zijn ze begonnen met het gebruiken van windenergie voor de Nederlandse netwerken, kantoren en winkels. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van energiebesparende lampen op het kantoor en in de winkels, en worden de zendmasten om de zoveel tijd eens uitgezet (wel als het rustig is).

Verantwoordelijkheid van Vodafone

Vodafone stopt nu overigens niet met verantwoordelijkheid dragen voor de wereldwijde klimaatverandering, verzekert Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland. Zo geeft hij aan dat Vodafone nu verder zal moeten gaan kijken, bij de leveranciers en klanten. Nu heeft Vodafone daar nog geen echte grip op wat betreft de CO2 uitstoot, maar dit is dus wel een grote mogelijkheid om ook daar de CO2 uitstoot terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN, Tele2 en T-Mobile doen data cadeau in december

Drie grote providers zullen de maand december extra leuk gaan maken. Naast de cadeautjes die je in je schoen of...

Sluiten