Vodafone draait op de wind

21 mei 2013 door in Vodafone.

Vodafone draait op windenergieDe ontwikkelingen op telecomgebied staan niet stil, maar ook de wereld daaromheen is volop in beweging. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daar een onderdeel van en Vodafone geeft daar invulling aan door te kiezen voor 100 procent windenergie voor de totale stroomvoorziening.

Op basis van een onderzoek van Greenpeace wisselt Vodafone de waterkrachtenergie uit Scandinavië in voor 100 procent Nederlandse windenergie. De windparken Irene Vorrink in Flevoland, De Bjirmen in Friesland en de Maasvlakte in Zuid-Holland leveren voldoende stroomcapaciteit om de 2-, 3-, en 4G-netwerken, winkels en kantoren van de telecomoperator te laten draaien.

Duurzaam

De benodigde stroomcapaciteit en de mogelijkheid om een grote hoeveelheid aansluitpunten in Nederland administratief te kunnen borgen waren belangrijke punten waarmee Vodafone rekening moest houden. Windenergie, dat CO2-neutraal wordt gewonnen, kwam als beste alternatief uit de bus. Martin de Jong, duurzaamheidsmanager bij Vodafone Nederland: “In tijden van financiële tegenwind is het extra uitdagend draagvlak te creëren voor investeringen in duurzame oplossingen. En dat is gelukt! De stap van waterkracht- naar windenergie biedt een substantiële bijdrage aan de doelen die Vodafone zichzelf gesteld heeft: 50 procent minder C02-uitstoot in 2020 vergeleken met 2007. Door de vergroening van het volledige elektriciteitsverbruik kan zelfs al gesteld worden dat dit doel gehaald is, maar wij beseffen dat inkopen van groene stroom slechts een onderdeel is in de totale benadering van C02-reductie.”

Groen

Vorige week was er onrust op de energiemarkt in verband met de ‘biecht’ van de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) over gesjoemel met groene stroom. Vodafone kiest voor Nederlandse windenergie omdat de telecomaanbieder dan verzekerd is van echt groene stroom dankzij de controle van Certiq en het verkrijgen van zogenoemde Garanties Van Oorsprong.

Vind jij het belangrijk dat telecomaanbieders hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzame energie-oplossingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
5G-netwerk succesvol getest

KPN is begin dit jaar begonnen met de uitrol van het 4G-netwerk in Nederland, T-Mobile begint later dit jaar en...

Sluiten