Vodafone biedt maximale 4G-snelheid voor alle klanten

3 september 2014 door in Vodafone.

Vodafone 4GVodafone heeft bekendgemaakt ‘alle remmen los te gooien’ op 4G. Vanaf september wordt er geen maximumsnelheid meer gehanteerd en krijgen alle klanten even snel 4G-internet. Hierdoor krijgen alle Vodafone-gebruikers een theoretische maximumsnelheid van 75 Mbps. Dat komt neer op zo’n 9,38 MB per seconde.

Dat maakt de provider bekend in een persbericht op de site. Tot nu toe bood Vodafone 4G-snelheden aan tussen de 25 en 50 Mbps. Omgerekend is dat 3,13 tot 6,25 MB per seconde. De provider heeft echter besloten alle limieten te schrappen, zowel voor abonnementhouders als voor prepaid-klanten.

Downloadsnelheid
Toch zal de downloadsnelheid in de meeste gevallen niet uitkomen op 75 Mbps. De werkelijke downloadsnelheid zal volgens Vodafone een gemiddelde hebben van ongeveer 10 tot 25 Mbps (1,25 tot 3,13 MB per seconde). Dat komt omdat niet alle toestellen dezelfde downloadsnelheden aankunnen. Directeur consumentenmarkt van Vodafone Bart Hofker zegt desgevraagd: “Het apparaat van de gebruiker wordt de factor die uiteindelijk bepaalt hoe snel mensen kunnen downloaden.”

Naast de downloadsnelheid gaat ook de 4G-uploadsnelheid omhoog. Deze zal verdubbeld worden naar een theoretisch maximum van 50 Mbps.

Volgens hoofd productmarketing van Vodafone Jan Jongeneel zullen klanten de verhoging van de theoretische snelheden duidelijk merken, en in veel gevallen zal het dan ook een groot verschil betekenen ten opzichte van de oude snelheden. Daarnaast wordt het netwerk als geheel ook efficiënter. Doordat upload- en downloadsnelheden omhoog gaan, zullen er minder mensen tegelijkertijd op het netwerk actief zijn.

Verhoging
Vodafone meldt in het persbericht dat het de snelheidslimieten heeft geschrapt, omdat er geen technische redenen waren om ze te blijven hanteren. “We hebben gezien dat het netwerk deze verhoging aankan.”

Bundels
Volgens Bart Hofker hoeven de snelheden niet gepaard te gaan met grotere databundels. Hij vindt dat Vodafone op dit moment al bundels aanbiedt die groot genoeg zijn. Bovendien kunnen klanten buiten hun abonnement om internetten voor 2 euro per 100 MB aan data. Toch sluit hij niet uit dat de bundels in de toekomst veranderingen zullen ondergaan. “Op een gegeven moment zullen er grotere databundels moeten komen. Daar is dit niet het moment voor.”

Vodafone 4G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone deelt Netflix uit aan nieuwe klanten

Vodafone kan vanaf deze maand een piek in haar klantenbestand te verwachten. De provider zegt haar nieuwe klanten een halfjaar...

Sluiten