Verandering op telefoniemarkt

7 juni 2013 door in Ben en Simyo.

Veranderingen in de marktPer 1 juli goedkoper bellen en internetten binnen de Europese Unie, Ben stopt met het aanbieden van prepaid en Simyo schrapt de sms-verdubbelaar. Het is geen wereldnieuws maar het zijn wel de acties die de markt in beweging houden.

De EU dwong de diverse providers in het verleden al tot het verlagen van de roamingkosten voor mobiel bellen, dataverkeer en sms. Per 1 juli gaat de  volgende fase in van het plan van Europese Unie om de roamingkosten terug te dringen. Bellen gaat van maximaal 35 eurocent naar 29 cent, gebeld worden gaat van tien naar negen cent per minuut en een sms’je sturen gaat in plaats van 11 dan 10 cent kosten. Nu betalen we in de EU voor een MB dataverkeer in een ander land dan je thuisland nog 85 cent, vanaf 1 juli is dat maximaal 55 cent. In juli 2014 volgt een laatste verplichte verlaging, bellen komt dan op 23 cent per minuut, sms’en gaat 8 cent per bericht kosten en dataverkeer 25 cent per MB.

Ben Vrij

Eind juni stopt Ben, het budgetmerk van T-Mobile, met het aanbieden van hun laatste prepaidmogelijkheid Ben Vrij. De simkaarten zijn sinds 15 mei uit de handel en opwaarderen is niet meer mogelijk. Beltegoeden zijn te gebruiken tot en met 27 juni, resterend beltegoed wordt gecrediteerd. Als alternatieven kunnen Ben Vrij-gebruikers hun prepaidkaart omwisselen voor een kaart van T-Mobile of overstappen naar een Ben Zuinig-abonnement, waar ze voor € 2,99 per maand 50 minuten/sms’jes krijgen. Zij betalen geen aansluitkosten.

SMS

Het is geen nieuws dat de komst van bijvoorbeeld WhatsApp het sms’en een gevoelige tik heeft toegebracht. Het gebrek aan innovatieve ontwikkelingen heeft het sms’en geen goed gedaan. Misschien is dat ook wel de reden voor Simyo om te stoppen met de sms-verdubbelaar, die was gericht op de fervente sms’ers. Als alternatief biedt de provider de abonnees onbeperkt sms voor vijf euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone verdubbelt databundel Red

Met ingang van deze week biedt Vodafone een 2 GB-bundel bij een regulier Red-abonnement. Deze verhoging van 1 naar 2...

Sluiten