‘Veertig procent van de Nederlanders heeft een 4G-smartphone’

28 mei 2015 door in Algemeen.

mobile_internet_youthZo’n vier op de tien mensen hebben een smartphone met 4G-ondersteuning. Dat blijkt uit een periodieke enquete die onderzoeksbureau Telecompaper in februari van dit jaar deed. Zo’n zestienhonderd mensen deden mee, waarvan dus veertig procent een 4G-smartphone had. Vorig jaar lag dat aantal nog op achttien procent. Een flinke verdubbeling dus.

Het onderzoek dateert van maart 2015.

Aantal 4G-smartphones
Belangrijk om te weten is dat het hier om het aantal smartphones met 4G-ondersteuning gaat – niet zozeer hoeveel van deze mensen ook daadwerkelijk gebruik maken van een 4G-verbinding. Het is ook maar net afhankelijk van je abonnement.

In februari 2015 had veertig procent van de Nederlanders dus een 4G-smartphone. Vorig jaar, in februari 2014, lag dit aantal nog op achttien procent. In augustus 2014 lag dit aantal nog op 27 procent en in september 2013 was het nog veertien procent.

Maar hoeveel mensen hebben dan een abonnement? Van die veertig procent is dat ineens nog maar net iets meer dan de helft: namelijk zo’n 21 procent van de ondervraagden maakt gebruik van een 4G-dienst bij één van de vier aanbieders. Vorig jaar lag dat aantal op 4 procent, dus dat aantal is wel vijf keer zo groot geworden.

Artikel_Telecompaper4GNL

Overstappen naar 4G-netwerk
Daarnaast verwacht eenvierde van de respondenten om nog binnen een jaar gebruik te maken van een 4G-verbinding. Dat wordt in Nederland aangeboden via de netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

De twee laatstgenoemde providers hebben nog geen landelijke dekking wat betreft hun 4G-netwerk, zij hopen daarmee in oktober te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile activeert nieuwe frequentie op 4G-netwerk

T-Mobile is vandaag begonnen met het activeren van een nieuwe frequentie op haar 4G-netwerk. Dit moet het bereik en de...

Sluiten