UPC start aanbieden mobiele abonnementen

16 december 2014 door in Algemeen.

UPCUPC biedt vanaf deze week mobiele abonnementen aan. Onder de naam UPC Mobiel probeert de kabelaar deze aan de man te brengen. De abonnementen zijn speciaal bedoeld voor de eigen klanten van de kabelaar. Ook biedt de provider een gezinsabonnement aan waarmee je een abonnement kunt delen met je familie.

Gezinsabonnement
Met het aanbieden van een gezinsabonnement probeert de kabelaar zich te onderscheiden. In totaal kunnen vijf gezinsleden gebruik maken van het abonnement. Je kunt meerdere simkaarten aansluiten. Zo houd je gewoon je eigen nummer en aansluiting, maar deel je de belminuten, sms’jes en data. Zo’n soort abonnement bestond al langer, maar nog niet in Nederland.

Je betaalt een tientje extra per aangesloten simkaart, en dus maximaal veertig euro per maand extra aan abonnementskosten. Wel loop je het risico bestraft te worden door buitensporig gebruik. Stel bijvoorbeeld dat je broer eindeloos YouTube-filmpjes streamt, dan kan dat ten koste gaan van jouw data-tegoed. Hierover schreven we al eerder.

Netwerk
Het was nog even de vraag van welk netwerk UPC gebruik ging maken. Wel, die vraag is beantwoord: Vodafone. Dat werd eigenlijk wel verwacht, omdat UPC eerder gebruik maakte van dit netwerk om mobiele abonnementen aan te bieden. Helaas mogen de UPC-klanten geen gebruik maken van het 4G-netwerk.

UPC biedt een set aan van drie soorten sim-only-abonnementen: UPC Mobiel Basis, UPC Mobiel Meer en UPC Mobiel Eindeloos.

UPC abo

Sinds oktober zijn de abonnementen getest door een groep klanten. Nu zijn alle UPC-klanten vrij om een abonnement af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Slechte klachtenbehandeling bij Vodafone

Telecomprovider Vodafone is niet goed bezig bij het afhandelen van klachten. In totaal zijn er dit jaar maar liefst 100.000...

Sluiten