Uitrol 4G door Tele2 niet in 2013

29 april 2013 door in Mobiel internet en Tele2.

Tele2 sheepTele2 kocht eind vorig jaar twee mobiele netwerklicenties, waardoor ze een eigen 4G-netwerk kunnen realiseren in Nederland. De provider kiest bewust voor kwaliteit en dat heeft tijd nodig. Er wordt hard gewerkt, maar uitrol van het nieuwe netwerk lukt dit jaar niet meer.

Waar KPN al druk doende is met de uitrol van het 4G-netwerk en T-Mobile later dit jaar begint, kiest Tele2 er bewust voor te wachten. De provider heeft het voordeel dat er geen bestaand netwerk gemoderniseerd hoeft te worden, maar anders dan de gevestigde partijen moet Tele2 het netwerk wel vanaf nul opbouwen.

Kwaliteit

Tele2 kiest dan ook voor een langzame en gecontroleerde uitrol, waarbij het bieden van goede kwaliteit voorop staat. Het bedrijf beschikt over een mix van hoge en lage frequenties. Lage frequenties bieden een groot bereik in dunbevolkte gebieden en een goede dekking binnenshuis. De hoge frequenties zorgen voor voldoende capaciteit in dichtbevolkte gebieden. Het eigen glasvezelnetwerk zal dienen als de zogenaamde backbone voor het 4G-netwerk. De van oorsprong Zweedse provider bouwt alleen een eigen 4G-netwerk en zal voor het dekkend maken van het netwerk, voor zover nodig, gebruikmaken van het 2- en 3G-netwerk van T-Mobile. De nieuwkomer op het mobiele netwerk geeft aan het niet erg te vinden dat KPN al is begonnen, omdat op die manier de markt wordt verkend en voorbereid op het snelle mobiele netwerk. Tele2 kan daar in de toekomst zijn voordeel mee doen. De door toezichthouder ACM gewenste toename van concurrentie laat dus nog even op zich wachten.

Cijfers

Tele2 presenteerde eerder deze mand de kwartaalcijfers waaruit blijkt dat de omzet licht groeit, maar dat het resultaat met 20 procent daalde. Het aantal mobiele klanten is gestegen van 57.000 naar 535.000 en geheel in lijn met de totale telefoniebranche daalde het aantal breedbandklanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiel internet en sim only belangrijk voor KPN

Mobiel internet zit in de lift. In het laatste kwartaal van 2012 gebruikten Nederlanders zo’n 7 miljoen gigabyte aan dataverkeer....

Sluiten