Uiterlijk 21 april alle KPN-abonnees over op 4G

16 april 2015 door in KPN.

t-mobileAlle mobiele privéklanten van KPN zullen voor 21 april worden overgezet op het 4G-netwerk van de provider. Dat geldt ook voor klanten met een oud abonnement. Ook verdwijnen de buitenbundelkosten en krijgen klanten met een abonnement van voor 1 juni 2013 extra MB’s per maand. 

Buitenbundelkosten verdwijnen
Voor oudere abonnees (abonnementen die voor 1 juni 2013 zijn afgesloten) zal de snelheidslimiet verdwijnen én komen er extra MB’s in de bundel. Het overschrijden van je datalimiet wordt minder hard bestraft. Je hoeft niet meer bij te betalen als je deze overschrijdt. KPN heeft er nu een nieuw trucje voor: de snelheide klanten met oudere abonnementen moesten eerst nog bijbetalen als ze deze overschreden.

Dat lost KPN nu op met haar nieuwe truc, namelijk de maximale snelheid terugschroeven. De maximale downloadsnelheid wordt dan 64 Kbps en de maximale uploadsnelheid wordt 32 Kbps. Daarmee zijn de buitenbundelkosten verleden tijd. Zo’n snelheid is niet ideaal. Zo kun je je telefoon wel ‘simpel’ gebruiken door een WhatsAppje te versturen of een simpele pagina te bekijken, zij het trager dan normaal. Streamen kun je vergeten.

Hoeveel abonnees er nog met een oud abonnement op het 3G-netwerk zaten wil KPN niet zeggen, maar het zouden geen grote aantallen zijn. Ook is niet bekend hoeveel toestellen hiervan 4G-ondersteuning bezitten. Voor de klant zitten er geen extra kosten aan het overzetten verbonden.

Extra MB’s
Ook krijgen klanten extra MB’s toegespeeld in hun abonnement. Sommige klanten krijgen zelfs tien keer zoveel (abonnementen uit 2010). Maar in sommige abonnementen gaan er juist MB’s verloren. Wat er allemaal verandert en wanneer, dat heeft KPN op een rijtje gezet.

Klanten die een 4G-toestel en 4G-simkaart hebben, hoeven geen actie te ondernemen om overgezet te worden. Klanten die nog een 3G-simkaart hebben, kunnen een nieuwe simkaart bestellen. Heeft je toestel geen 4G-ondersteuning? Tijd voor een nieuwe..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile strooit met gratis GB’s

Een Sinterklaasfeestje bij T-Mobile, maar dan in lenteachtige sferen. Vanaf 6 mei verrijkt de provider haar klanten met extra GB's per...

Sluiten