Tips: voorkom hoge telefoonrekening na vakantie

31 juli 2013 door in KPN en T-Mobile en Vodafone.

mobile_phone_beachIn alle regio’s zijn de schooldeuren gesloten en werken veel bedrijven op halve kracht of zijn eventueel ook een paar weekjes dicht. Volgens de berichten heeft de crisis dit jaar wel invloed op vakantie vierend Nederland. Toch gaan er nog veel mensen de grens over en soms volgt na terugkomst een kater in de vorm van een onverwacht hoge rekening voor het gebruik van de mobiele telefoon. Tijd dus voor een paar tips om dit te voorkomen.

Tip 1: laat je mobiele telefoon thuis.

Oké, flauw grapje. Wij Nederlanders zijn fanatieke internetters en zullen dat ook in de vakantie vast niet laten, dus nu naar de tips waar je misschien wel iets aan hebt.

Zet Data Roaming uit

Als je het aan laat staan, kan je mobiel contact maken met internet en zo worden er kosten gemaakt zonder dat je het door hebt.

Gratis WiFi

Tegenwoordig hoor ik als iemand voor het eerst ergens binnenkomt steeds vaker de vraag ‘Is hier gratis WiFi?’ In veel appartementen, hotels en op campings wordt tegenwoordig gratis WiFi aangeboden. Als je wel moet betalen is het vaak toch nog goedkoper dan internet via je eigen abonnement. Kijk eens op de website van je vakantiebestemming, vaak kun je daar al vinden of er gratis WiFi is of vraag het na bij het reisbureau.

Voordeelbundels

Het kan zijn dat je provider voordeelbundels aanbiedt voor het buitenland, die vaak makkelijk zijn af te sluiten cq aan te zetten. Een overzichtje van de grote providers:

KPN

KPN biedt met KPN OpReis en InternetDagbundels en InternetMaandbundels voordeliger tarieven in het buitenland.

T-Mobile

Ook T-Mobile biedt met Travel & Surf de mogelijkheid om onaangename verrassingen na je vakantie te voorkomen. Voor een vast bedrag koop je een Week-, 3-Dagen- of Dagpas in MB’s. Deze is beschikbaar voor alle T-Mobile abonnementen en PrePaid, op je mobiele telefoon, tablet of laptop. Voordelige bellen kun je met T-Mobile Grenzeloos.

Vodafone

Deze provider biedt met Alles-in-1 op Reis 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 sms’jes sturen én 35 MB data gebruiken voor maar twee euro per dag in de Voordeellanden.

Tarieven voor bellen en mobiel internet in het buitenland

De kosten voor bellen en internetten in Europa zijn sinds 1 juli weer verlaagd, maar het is handig om je ervan bewust te zijn dat bellen en internetten in het buitenland toch duurder is. Hieronder vind je een overzicht van de actuele tarieven voor bellen, sms en mobiel internet binnen Europa:

Sinds 1 juli 2013Vanaf 1 juli 2014
Belkosten per minuut€ 0,29€ 0,23
Gebeld worden per minuut€ 0,08€ 0,06
SMS per bericht€ 0,10€ 0,07
Mobiel internet per MB€ 0,54€ 0,24

Heb jij nog tips? Laat ze weten via het reactieveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile en Vodafone het grootst, Tele2 groeit

De mobiele telefoniemarkt leent zich uitstekend voor onderzoeken en we besteden er hier regelmatig aandacht aan. Uit onderzoek van Telecompaper...

Sluiten