Test toont netwerk van T-Mobile als beste in Nederland

15 maart 2016 door in T-Mobile.

T-MobileConsultancy bedrijf P3 Communications heeft in Nederland onderzocht welke provider het beste netwerk heeft. Hier kwam T-Mobile als winnaar uit. Ook als we de resultaten van T-Mobile Nederland vergelijken met andere providers over de hele wereld, weet het bedrijf uitstekend te presteren.

Het was dit jaar voor de tweede keer dat de mobiele netwerken in Nederland getest werden door P3 Communications in samenwerking met het Duitse telecomblad Connect. Afgelopen jaar werden enkel nog de netwerken van KPN, Tele2 en Vodafone getest. Dit omdat het netwerk van T-Mobile nog in aanbouw was. Destijds was het Vodafone die als beste netwerk uit de bus kwam. Omdat T-Mobile ondertussen ook een landelijk dekkend 4G netwerk heeft, werden nu de vier verschillende providers getest.

Benchmark test

Om deze test uit te voeren, is P3 Communications door Nederland gaan rijden met vier verschillende auto’s. In deze auto’s waren twaalf telefoons aanwezig, voor elke provider drie. Hier werden de toestellen vervolgens gebruikt om de telefoongesprekken (2) en dataverbinding (1) te testen. Daarnaast hebben ze ook gebruik gemaakt van een hoop gegevens over gesprekken en datasessies.

Hier kwam T-Mobile dus als beste uit de test, met een score van 966 van de 1000 punten. Ook de andere providers in Nederland weten goed te scoren. Zo krijgt KPN 942 punten toegekend, Vodafone 920 en Tele2 904. De providers in Nederland zitten dus allemaal boven de 900 punten!

Ook op internationaal niveau weten de providers van Nederland erg goed te scoren. Zeker op de punten van dekking en succesratio van het tot stand brengen van verbindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile altijd vrijblijvend testen

Toen T-Mobile in november haar landelijk dekkend 4G netwerk extra wenste te promoten, bood het nieuwe klanten de mogelijkheid om...

Sluiten