Telfort stopt met leasing van toestellen

30 april 2014 door in KPN en Telfort.

TelfortNa KPN en Hi trekt Telfort nu ook de stekker uit de leasing van toestellen. Vanaf 7 mei zijn de mobiele telefoons die je bij Telfort koopt direct van jou. Huidige leaseabonnementen blijven nog wel geldig en maken de looptijd gewoon af.

De abonnementsvorm, waarbij het toestel eigendom bleef van de provider, wordt vervangen door ToestelBundel. Daarbij wordt het bedrag van het toestel opgeteld bij het abonnement gedurende twee jaar. Na die twee jaar, als de betaling is afgelopen, brengt Telfort het bedrag voor het toestel niet meer in rekening. Klanten betalen vanaf dan het normale sim only tarief.

Het maandelijkse bedrag dat bij de abonnementskosten worden opgeteld als compensatie voor de telefoon zijn afhankelijk van het soort toestel. Bij high-end toestellen zal er bovendien nog een extra eenmalig bedrag moeten worden betaald.

Telfort is tevreden met de ontwikkeling van leasing naar ToestelBundel. “We zijn blij met deze nieuwe propositie”, aldus Martine Husmann, directeur Telfort. “Telfort Toestelbundel voldoet aan de wensen die klanten aan ons stellen”.

Met deze stap van Telfort komt er een einde aan de constructie waarbij toestellen geleaset konden worden. Twee jaar geleden introduceerde KPN deze mogelijkheid via hun jongerenprovider Hi. Hi, Telfort en KPN hebben alle drie van deze toestellease gebruik gemaakt. Hi en KPN haakten al eerder af, Telfort volgt als laatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Afzet smartphones LG stijgt, Samsung vlakt af

Smartphones zijn nagenoeg niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Inmiddels hebben ruim 8,5 miljoen Nederlanders er een...

Sluiten