Even uitstel maar nu toch 4G voor Telfortklanten

3 april 2014 door in Mobiel internet en Telfort.

TelfortVorige week kondigde KPN-dochter Telfort 4G-toegang aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het was de bedoeling dat dit op 31 maart mogelijk was, maar er was een technisch probleem waardoor de introductie van de InternetVersneller 4G werd uitgesteld.

Half maart werd duidelijk dat na KPN-merken Hi en Simyo ook Telfort toegang tot het 4G-netwerk open gaat stellen. Klanten met een iPhone kregen na de update naar iOS 7.1 de melding om hun internetinstellingen bij te werken. Na deze bijwerkronde is de knop ‘Schakel 4G in’ zichtbaar. Later maakte Telfort bekend dat 4G-toegang mogelijk zou zijn met ingang van 31 maart.

Technisch probleem

Op 31 maart was het activeren van een 4G-bundel echter niet mogelijk. Naar aanleiding van een vraag op het forum werd het volgende antwoord geplaatst:

“In tegenstelling tot wat wij eerder hebben aangekondigd, is de InternetVersneller 4G nog niet beschikbaar voor klanten van Telfort. Vlak voor de introductie van deze nieuwe dienst hebben wij een technisch probleem geconstateerd. Dat willen wij eerst oplossen zodat wij jou de kwaliteit kunnen bieden die je van ons gewend bent. Wij hopen spoedig bekend te maken wanneer de InternetVersneller 4G wel beschikbaar is.”

Een vertraging in de software-update van de Samsung Galaxy S4 en S5 zorgde er voor dat Telfort even pas op de plaats moest maken. Inmiddels is dit problemen opgelost en moet het vandaag mogelijk zijn om de Internetversneller 4G aan te zetten.

Extra bundel

De InternetVersneller 4G is een extra bundel van vijf euro per maand, die er voor zorgt dat het dataverkeer drie keer sneller verloopt dan de huidige standaardsnelheid via 3G. De maximale downloadsnelheid wordt 25 Mbps en de uploadsnelheid 10 Mbps. De bundel is maandelijks aan en uit te zetten en als de bundel op is wordt internet uitgezet en kunnen er via een sms extra MB’s worden gekocht. Uiteraard moet de smartphone wel geschikt zijn voor 4G. Naast de 4G-bundel introduceerde Telfort ook een 3GB-databundel die dertig euro per maand gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
4G nu mogelijk in het buitenland

Ben jij een smartphone gebruiker met een toestel die 4G ondersteunt én heb jij het nieuwe netwerk in je abonnement?...

Sluiten