Tele2 splitst dataverbruik en bellen in nieuwe bundels

3 november 2016 door in Tele2.

Nieuwe bundels Tele2Vandaag introduceert Tele2 nieuwe bundels binnen de abonnementen. De provider biedt abonnees meer keuze in het aantal belminuten gecombineerd met databundels. Daarnaast is de 1,5 GB bundel vervangen door 2 GB.

Het lijkt alsof Tele2 een trend ziet, waarbij een groot deel van de abonnees met een groot dataverbruik steeds minder bellen of sms’en. Vanaf vandaag kunnen abonnees binnen alle databundels er voor kiezen om minder belminuten af te nemen. Voorheen belde je met alle bundels onbeperkt, uitgezonderd de laagste. Nu heeft Tele2 keuze uit 100 minuten bellen of onbeperkt bellen in combinatie met al zijn data bundels. Een frequente beller hoeft niet meer minstens 1,5 GB aan maandelijkse data te kiezen en iemand met een fors dataverbruik zonder te bellen kan kiezen voor 100 belminuten bij een grote data bundel.

Nieuwe bundels Tele2

Woensdag heeft Tweakers het nieuws van de nieuwe Tele2 bundels via anonieme bronnen weten te bemachtigen. De site meldt dat Tele2 zijn nieuwe abonnementen heeft opgesplitst in 100 minuten bellen of onbeperkt bellen. Daarnaast is de 1,5 GB bundel verhoogd naar een 2 GB-bundel.

Vanaf vandaag biedt Tele2 twee belbundels aan binnen de sim only abonnementen. Daarnaast heb je keuze uit vijf verschillende databundels. De provider biedt honderd belminuten of sms’en voor twee euro en onbeperkt bellen en sms’en voor zes euro. Vervolgens heb je de keuze uit 1 GB, 2 GB, 4 GB, 8 GB of 24 GB aan data. De databundels beginnen bij 9 euro voor 1 GB per maand tot 29 euro voor 24 GB. Wil je jouw abonnement maandelijks kunnen opzeggen? Tele2 biedt je die keuze voor één euro per maand extra.

Oude bundel versus nieuwe bundels

In vergelijking tot voorheen zijn klanten met een abonnement van 4 GB en 8 GB duurder uit. Zij kunnen echter wel voor 100 minuten kiezen waardoor het totale abonnement weer iets goedkoper is. De belbundel zit in alle gevallen binnen het abonnement.

De reden dat Tele2 zijn bundels heeft losgekoppeld, is dat de provider merkte dat klanten met een grote bundel zoals de 24 GB bundel nauwelijks sms’en of bellen. Voor deze klantengroep zullen de abonnementen voordeliger worden.

1 miljoen mobiele abonnees

Vanaf het moment dat Tele2 het eigen 4G-netwerk lanceerde in november 2015 heeft de provider zijn abonnee aantal zien stijgen met bijna 20%. Uit de kwartaal cijfers van Q3 2016 bleek dat Tele2 dicht bij de 1 miljoen abonnees zat. De 1 miljoenste abonnee heeft inmiddels een abonnement afgesloten bij de provider en is door Tele2 in het zonnetje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN introduceert vandaag bellen via 4G bij KPN, VoLTE

Vandaag start KPN met de uitrol van Voice over LTE (VoLTE), bellen via 4G. In de aankomende maanden worden KPN...

Sluiten