Tele2 MVO 2015: 7,5% energiereductie en fit personeel

2 augustus 2016 door in Tele2.

MVOTele2 geeft al geruime tijd inzicht in zijn maatschappelijk rendement. In het MVO-jaarverslag 2015 rapporteert de provider zijn resultaten met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het jaar 2015 stond voor Tele2 in het teken van investering en dan met name in het eigen 4G-netwerk. Daar stopte het echter niet, is te lezen in het MVO jaarverslag van 2015.

Belangrijkste MVO resultaten in 2015

Tele2 heeft zich belangrijke programma’s tot doel gesteld voor 2015. Programma´s variëren tussen ‘medewerkers stimuleren gebruik te maken van fitness faciliteiten‘ tot de ‘reductie van het energieverbruik in de Tele2 datacentra‘. De belangrijkste resultaten hebben we voor je op een rij gezet.

Circa 19% meer medewerkers bezocht in 2015 een fitnesscentrum en daarmee weet de provider zijn personeelsbestand gezonder te maken. Alle medewerkers van de telecomaanbieder houden zich aan de Code of Conduct van de provider, een gedragscode gebaseerd op de internationale richtlijnen gericht op mensenrechten, milieu en anti-corruptie en arbeidsvoorwaarden. Tele2 heeft zijn klanten een nog hogere servicelevel gegeven, medewerkers van zowel klantenservice en backoffice hebben extra trainingen gekregen zodat klantbelangen nog beter zijn gewaarborgd.

Tele2 houdt een nog groter deel van zijn leveranciers aan zijn MVO richtlijnen. Ruim 90% heeft de door de provider opgestelde Code of Conduct getekend. Waarmee Tele2 aantoont dat het niet alleen zichzelf aan MVO richtlijnen wil houden, maar het ook van belang vind dat zijn leveranciers dit doen. De energie resultaten zijn zowel positief al negatief. Voor zijn datacentra wist de provider een energiereductie van 7,5% te verwezenlijken. Echter, overall moest de provider zijn energieverbruik met 20% verhogen, vooral vanwege de uitrol van het 4G netwerk.

MVO toekomst

In aanloop naar 2016 heeft Tele2 afgelopen jaar enkele belangrijke partnerschappen gesloten. Op het gebied van ´circulair design en afvalmanagement´ sloot de provider enkele belangrijke deals. Samen met zijn partners wil de onderneming de hoeveelheid ongebruikte telefoons zowel tegen te gaan als te gebruiken. Op dit moment ligt er circa 2000 ton aan ongebruikte telefoons in de lades van verschillende huizen. Deze potentiële schat aan mineralen kan de grondstof schaarste helpen tegengaan.

Een andere belangrijke partnership is die met de Universiteit van Groningen en KIVA. Tele2 gaat met beide partijen MVO programma’s op het gebied van Media Wijsheid en Online Pesten ontwikkelen en testen.

Tele2 MVO doelen voor 2016

In 2016 legt Tele2 zich toe op het borgen van basis MVO-programma’s voor Integriteit & Anti-Corruptie, Medewerkers, Ketenbeheer en Duurzame Inkoop en Privacy binnen de onderneming. Het wil uitstekende resultaten laten zien in het programma voor circulair afval management en positieve resultaten met betrekking tot de energiemanagement. Tele2 wil in 2016 door zowel externe als interne stakeholders erkenning krijgen als energie-efficiëntie bedrijf met een positieve impact maatschappelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN Q2 2016 winst en klant groei omzet blijft achter

Telecom marktleider KPN publiceert vandaag zijn resultaten van Q2 en het eerste half jaar van 2016. De provider laat forse stijgingen...

Sluiten