Tele2 komt binnen enkele maanden met eigen 4G-netwerk

20 november 2014 door in Tele2.

Tele2Voor klanten van Tele2 moet dit zeer goed in de oren klinken. De provider komt namelijk binnen enkele maanden met zijn eigen, langverwachte 4G-netwerk. Tot nu toe maken klanten van de provider nog gebruik van het 3G-netwerk van T-Mobile. Voor de nieuwste generatie van mobiel gebruik wil Tele2 echter met een eigen netwerk komen.

Aanvankelijk zou de provider eerder dit jaar het netwerk al activeren, maar van een daadwerkelijke uitrol kwam het niet. De aankondiging die moet wijzen op de definitieve uitrol komt niet als een verrassing. De Nederlandse overheid kwam eind 2012 met een datum waarop het netwerk actief moet zijn, en Tele2 begint steeds dichter in de buurt te komen van deze datum.

Veiling
Tijdens de veiling van de 4G-frequenties op de 800 MHz-band kwam de overheid in december 2012 met enkele opgelegde regels. Één daarvan was dat de frequentie binnen twee jaar na de veiling in gebruik moest zijn genomen.

Als het Tele2 niet lukt om het netwerk te activeren binnen de daartoe opgestelde tijd, riskeert het een hoge boete van de toezichthouder. Volgens de voorwaarden moet de telecomaanbieder in totaal 616 vierkante kilometer voorzien van een goedwerkend 4G-netwerk.

Beschikbaarheid
Het is waarschijnlijk dat Tele2 in januari 2015 zal beginnen met het aanbieden van abonnementen op het eigen netwerk. Het is nog niet bekend of bestaande klanten van Tele2 dan ook direct gebruik kunnen maken van 4G, maar dat ligt wel voor de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Combinatie Nexus 5, Android Lollipop en Vodafone zorgt voor sms-problemen

Vodafone-klanten met een Nexus 5 die veel gebruik maken van sms-berichten doen er goed aan niet te updaten naar Android...

Sluiten