Tele2 klanten kunnen vanaf nu bellen via 4G

29 maart 2016 door in Tele2.

Tele2Bij Tele2 zal het nu mogelijk zijn om te kunnen bellen via het 4G netwerk, zogenaamde voice over LTE (VoLTE). Het bellen over 4G wordt rustig uitgerold naar alle klanten van Tele2. De eerste klanten van Tele2 die hiervan gebruik kunnen maken, zijn eigenaars van een nieuw Samsung model die dit ondersteunt. De belangrijkste pluspunten van VoLTE zijn een kortere call setup tijd, en de verbeterde kwaliteit van de spraak.

Tele2 als eerste

Tele2 is hiermee de eerste provider in Nederland die bellen via 4G aanbiedt. Naar eigen zeggen is Tele2 zelfs ook de eerste 4G Only operator in de wereld. Ze leveren dus zowel de data als spraak via het eigen 4G netwerk. Dit 4G netwerk van Tele2 is in 2015 uitgerold, en werd tot op heden enkel voor mobiel internet gebruikt. Bellen kon men doen via het netwerk van T-Mobile.

Niet alle telefoons zullen het bellen via 4G ondersteunen. Daarvoor zal Tele2 nog gebruik blijven maken van het netwerk van T-Mobile, voor 2G en 3G. De nieuwere telefoons zullen dit echter wel ondersteunen. Mocht je daar niet helemaal zeker van zijn, dan kan je dat nakijken bij de specificaties van je telefoon.

Overige providers

Tele2 is dus de eerste die 4G bellen aanbiedt, maar eerder maakten zowel KPN als T-Mobile als ook Vodafone al bekend dit aan te gaan bieden. Dit zou ergens in 2016 moeten zijn, maar een exacte datum kon nog niet gegeven worden. Tele2 had zich tot vandaag nog niet over dit onderwerp uitgesproken, en troeft hier dus de concurrentie mee af. Volgend jaar zal KPN starten met het aanbieden van bellen via het wifi-netwerk. Eens zien of Tele2 dat voor die tijd ook nog weet te introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN en Vodafone maken roamingbundels groter

KPN en Vodafone hebben bekend gemaakt dat ze per mei de Europese roamingbundels groter zullen maken. Hierdoor zal je dus...

Sluiten