Aantal klanten Tele2 groeit fors, winst Q2 2016 daalt

21 juli 2016 door in Tele2.

tele2Vandaag laat Tele2 de cijfers zien van het tweede kwartaal van 2016. Het Zweedse bedrijf heeft een goed kwartaal gehad. Ondanks dat de telecomaanbieder in Nederland nog geen winst laat zien, was de eerste helft van 2016 positief. In Nederland alleen al vonden 56.000 nieuwe klanten de diensten van het bedrijf. De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit voor de oud Mobiele Virtuele Netwerk Operator.

Tele2 cijfers Q2 en H1 2016

In het tweede kwartaal van 2016 zag Tele2 zijn omzet stijgen tot circa 6,7 miljard kroon (circa 704 miljoen euro). Echter door marketing en investeringen in het 4G netwerk ziet het bedrijf zijn netto resultaat negatief eindigen op 60 miljoen kroon. In euro’s een verlies van ongeveer 6,3 miljoen. Kijken we naar de halfjaar cijfers van 2016, dan zien we echter een positief resultaat. Het Zweedse bedrijf maakte een netto winst van circa 33 miljoen euro.

In Q2 steeg de omzet van Tele2 Nederland naar 1,49 miljard kroon (153 miljoen euro). Ondanks de positieve ontwikkeling in omzet heeft de Nederlandse tak toch een operationeel verlies van ongeveer 12,2 miljoen euro.

Tele2 Nederland

In Nederland vonden circa 57.000 nieuwe abonnees de mobiele diensten van Tele2. Het klanten bestand in Nederland werd in Q2 uiteindelijk vergroot tot 1,3 miljoen abonnees. Daarvan gebruiken 932.000 het mobiele netwerk van de provider en 347.000 bellen via het vaste netwerk. De enorme aanwas aan abonnees wist Tele2 vooral aan te trekken dankzij slimme aanbiedingen en de uitrol van het eigen 4G netwerk. Daarnaast scoorde bijvoorbeeld de iPhone SE erg goed en biedt de prijsvechter nu ook sim-only abonnementen aan. Hoewel het aantal mobiele abonnees fors steeg, daalde het aantal mensen die via breedband bellen naar 48.000.

Eigen 4G-netwerk

In 2016 rolde de Zweedse telecomaanbieder zijn 4G netwerk uit in Nederland. Hiermee is de provider als enige provider in de wereld een 4G-only provider geworden. Was Tele2 tot voor kort nog één van de vele Mobiele Virtuele Netwerk Operators. Nu heeft de provider zijn eigen netwerk in Nederland en daarmee nestelt de provider zich tussen de 3 grote providers, KPN, Vodafone en T-Mobile.

De Zweedse provider zal nog fors moeten investeren in zijn 4G netwerk. De toekomst zier er positief uit door de enorme klantengroei en potentie van het eigen Tele2 netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 dankzij eigen netwerk uit DMVO rapport

Een grote wijziging in het nieuwe Dutch Mobile Virtual Operators Market (DMVO) report van Telecompapers. Tele2 is volledig verdwenen uit...

Sluiten