Tele2 begint met uitrol 4G-netwerk

5 januari 2015 door in Tele2.

Tele2Telecomprovider Tele2 is eindelijk begonnen met de langverwachte uitrol van zijn eigen 4G-netwerk. De provider liet zijn klanten tot nu toe altijd gebruik maken van het 3G-netwerk van T-Mobile, maar daar kwam bij 4G verandering in.

Het eerste 4G-abonnement van Tele2 is een zakelijk abonnement met een databundel van maar liefst 20GB. Voorwaarde daarvoor is echter dat de klant een enorm bedrag van 113 euro per maand betaalt en eenmalig 599 euro voor een gouden versie van de Samsung Galaxy S5. Bellen en sms’en is daarbij wel onbeperkt inbegrepen.

Abonnement
Daarmee is dit abonnement alles behalve aantrekkelijk, maar dat lijkt dan ook niet de bedoeling te zijn van Tele2. De provider voldoet met het zogenaamde ‘Pionierspakket’ namelijk aan de voorwaarden die de overheid heeft gesteld aan de frequentieveiling, maar het zal voorlopig nog geen storm lopen. Hierdoor kan het bedrijf rustig verder gaan met het opbouwen van zijn netwerk. Tele2 gaat waarschijnlijk later dit kwartaal echt van start met het aanbieden van diensten op zijn 4G-netwerk en het overzetten van bestaande klanten.

Tele2 Pionierspakket

Toch zet Tele2 met deze aanbieding geen trend neer voor de toekomst. De verwachting is dat de aanbieder, in tegenstelling tot dit 4G-abonnement, juist enorm zal gaan concurreren op prijs met grote databundels. De bestaande partijen (o.a. KPN, T-Mobile en Vodafone) zullen naar alle verwachting flink onder druk worden gezet om met een reactie te komen op toekomstige Tele2-abonnementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile introduceert Stel Samen en Stel Bij

Telecomprovider T-Mobile gaat nieuwe klanten vanaf januari veel meer vrijheid geven bij het invullen van hun abonnement. Dat maakt de...

Sluiten