Tele2 4G abonnementen voor einde van 2015

21 oktober 2015 door in Tele2.

4G Tele2Voor het einde van 2015 zal Tele2 beginnen met de verkoop van 4G abonnementen op het eigen 4G netwerk. Tele2 geeft aan dat het eigen mobiele netwerk sneller uitgerold is dan verwacht, waardoor ze eind 2015 al een eigen 4G abonnement aan kunnen bieden. Later zal er meer duidelijkheid komen vanuit Tele2 wanneer de lancering van het 4G netwerk echt plaats zal vinden.

Bekendmaking bij kwartaalcijfers

Tele2 maakte dit bekend tijdens het vertonen van de kwartaalcijfers van afgelopen kwartaal. Hier bleek onder anderen ook uit dat Tele2 een buitenshuis bereik van zo’n 90% had, waardoor het volgend kwartaal kan gaan beginnen met de 4G abonnementen. Landelijke dekking zal hier ook snel na volgen, wat over enkele maanden gereed moet zijn.

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers, vertelde Tele2 ook over het idee om fysieke winkels in Nederland te gaan openen. De eerste winkel zal al in 2015 open moeten gaan voor het publiek. Dit alles hoort bij de ambitieuze plannen van Tele2, om 20% mobiel marktaandeel in Nederland te verkrijgen. Bij de cijfers werd ook duidelijk dat Tele2 niet is gegroeid in het aantal klanten, dat blijft op 841.000. Tele2 wijt dit aan het feit dat ze zich nu richten op klanten die een 4G toestel hebben, en mindere focus leggen op de klanten met prepaid en die de goedkopere abonnementen hebben.

Tele2 4G netwerk

Zoals gezegd zal Tele2 een eigen 4G netwerk binnenkort kunnen onthullen. Huidige klanten van Tele2 hadden al de mogelijkheid om gebruik te maken van een LTE-netwerk, met hun 3G abonnement. Dit nieuwe netwerk is een ‘4G-only’ netwerk, waardoor je enkel gebruik maakt van het snellere internet. Hoe de nieuwe sim only abonnementen van Tele2 er hierdoor uit gaan zien, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simyo wijzigt bundelprijzen, meer data voor huidige klanten

Vanaf volgende maand zal Simyo de prijzen van enkele bundels aan gaan passen. Het komt er op neer dat de...

Sluiten