14 februari 2018 door in T-Mobile

T-Mobile Datavrije Muziek BoFOpnieuw oordeelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat T-Mobile de veel besproken gratis muziekdienst Datavrije Muziek mag blijven aanbieden. Een eerder verbod werd weerlegt door de rechter. Ook het bezwaar van Bits of Freedom uit september 2017 is nu door de ACM naast zich neer gelegd.

Datavrije Muziek van T-Mobile is een veel besproken dienst. Vorig jaar verbood de ACM deze dienst omdat de dient in strijd is met de Europese regels. T-Mobile vocht het verbod aan bij de rechter en won. Daarop werd het verbod ingetrokken. Bits of Freedom (BoF) was het hier niet mee eens en tekende bezwaar aan tegen de beslissing van de ACM. Dat bezwaar is nu afgewezen. BoF overweegt vervolg stappen.

Gevecht om Datavrije Muziek

In de Europese Unie geldt sinds afgelopen jaar een nieuwe wet voor netneutraliteit. De wet bepaalt dat dataverkeer van de ene dienst geen voorrang mag hebben voor dataverkeer van een andere dienst. Datavrije Muziek van T-Mobile biedt gratis muziek aan via bepaalde diensten en daardoor meende de ACM dat deze dienst niet mag volgens de Europese regels. T-Mobile ging daarop in beroep omdat de provider van mening is dat alle streamingdiensten mee kunnen doen met Datavrije Muziek. Daarnaast is het aanbod geldig voor iedere gebruikers van deze bundels.

Bits of Freedom, een digitale burgerrechten beweging, is nog altijd overtuigd dat Datavrije Muziek strijdig is met Europese regels. De burgerrechten beweging is daarop in september 2017 in beroep gegaan tegen de beslissing van de ACM. De ACM stelt T-Mobile echter alsnog in gelijk. BoF overweegt nu alsnog de stap naar de rechter en reageert als volgt op de beslissing van de ACM:
Of de rechter is het met ons eens en tikt T-Mobile en de ACM op de vingers, of het wordt duidelijk dat de Europese regels moeten worden aangescherpt.

T-Mobile

T-Mobile heeft data hoog in het vaandel staan. De sim only aanbieder lanceerde vorig jaar verschillende diensten waarbij klanten optimaal gebruik kunnen maken van het snelle 4G netwerk van de provider. Via Datavrije Muziek kunnen klanten onbeperkt luisteren naar hun favoriete muziek via de deelnemende streaming diensten. Data die verbruikt wordt tijdens het luisteren wordt niet van de databundel afgehaald. Afgelopen jaar lanceerde de provider het aantrekkelijke Go Unlimited. Een onbeperkte data en telefonie bundel voor slechts 35 euro. Woon je met meerdere T-Mobile klanten in een huis? Dan kan jij en je medebewoners tot 12,50 euro korting krijgen.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only