T-Mobile’s 4G netwerk heeft landelijke dekking

30 oktober 2015 door in T-Mobile.

tmobileVolgens T-Mobile heeft het eigen 4G netwerk vandaag landelijke dekking kunnen realiseren. Dit betekent dat 95% van de bevolking in Nederland in de 4G dekking van T-Mobile woont. Voor het einde van 2015 wil T-Mobile dit nog optrekken naar 99%. Momenteel heeft alleen Tele2 daardoor tot nu toe nog geen landelijke dekking, zij zitten rond de 90%.

Landelijke dekking 4G netwerk

T-Mobile bereikt als derde provider de landelijke dekkingsgraad. KPN en Vodafone waren het bedrijf al voor. Het heeft wel even geduurd voordat T-Mobile het netwerk het predicaat landelijke dekking mocht geven. In 2013 vertelde ze namelijk dat het netwerk in 2014 de landelijke dekking moest bieden. Dit heeft uiteindelijk dus een jaartje langer op zich moeten laten wachten.

Dat het zo lang duurder voordat T-Mobile landelijke dekking kan bieden voor het 4G netwerk, ligt aan het feit dat ze gekozen hebben om een volledig nieuw netwerk te bouwen. T-Mobile ziet dit zelf als een investering in de toekomst, om zo de toenemende capaciteit van datagebruik op te kunnen vangen. Zo is het datagebruik op het T-Mobile netwerk in een jaar met maar liefst 55% toegenomen.

4G netwerk van T-Mobile

T-Mobile biedt het 4G aan via twee frequenties. Voorheen beschikte T-Mobile enkel over de hogere 1800 MHz frequentie, maar nu wordt er ook gebruik gemaakt van een 900 MHz frequentie. Met die lagere frequentie is het bereik binnenshuis beter. Vanaf volgende maand gaat de provider ook beginnen met het aanbieden van het zogenaamde 4G+ internet, welke in een aantal locaties getest zal gaan worden.

Het nieuwe netwerk van T-Mobile is overigens niet alleen voor de klanten van de provider zelf interessant. Ook voor klanten van Ben is het interessant, aangezien zij gebruik maken van het netwerk van T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ziggo Mobiel gaat gebruik maken van 4G ondersteuning

Ziggo gaat een aantal veranderingen doorvoeren wat betreft de Ziggo Mobiel abonnementen. Zo worden er grotere databundels aangeboden, en zullen...

Sluiten