T-Mobile zet bijl aan wortel roamingkosten EU

17 januari 2015 door in T-Mobile.

SmartphoneT-Mobile gaat de strijd aan met roamingkosten in EU-landen. Als eerste telecomprovider gaat het bedrijf namelijk buitenlandse bel- en sms-kosten gedeeltelijk afschaffen. Belminuten worden tot 120 minuten van dezelfde bundel gehaald als die de klant ook in Nederland gebruikt. Sms’en wordt daarnaast gratis. Zo kom je niet meer voor onverwachtse rekeningen te staan.

Volgens Mark Klein, CEO bij T-Mobile, is het tijd om een einde te maken aan de jarenlange standaarden in de telecomwereld: “Operators in heel Europa houden elkaar in een wurggreep. Wij willen dat hier een einde aan komt en maken het vanaf nu mogelijk om gewoon vanuit je eigen belbundel te bellen in de Europese Unie.”

Stel Samen & Stel Bij
De aanval op de roamingkosten is een onderdeel van de nieuwe abonnementsvorm Stel Samen & Stel Bij, die T-Mobile onlangs introduceerde. Hierbij hebben klanten vanaf 19 januari zelf de mogelijkheid om hun bel- en internetbundel maandelijks bij te stellen. Ook is het mogelijk om zelf te bepalen op welke manier de bijbehorende smartphone wordt betaald.

Een ander aspect van het nieuwe abonnementsmodel is het eerder genoemde bellen naar, in en tussen verschillende EU-landen (incl. Noorwegen, Zwitserland en IJsland). Onder de noemer ‘Bellen zoals Thuis’ maakt T-Mobile het mogelijk om iedere maand 120 belminuten van je eigen bundel te gebruiken in het buitenland. Het ontvangen van telefoontjes wordt gratis, evenals het versturen en ontvangen van sms’jes. Tot slot komt de provider met 5x goedkoper mobiel internet dan de huidige tarieven in EU-landen.

Beschikbaarheid
Stel Samen & Stel Bij is vanaf 19 januari verkrijgbaar voor klanten. De bijbehorende prijzen worden dan pas bekendgemaakt. Voor huidige klanten is het mogelijk om hun huidige abonnement om te zetten, mogelijk gaat dat met kosten gepaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone komt met tijdelijk gratis 4G Blox

Prepaid-klanten van telecomprovider Vodafone mogen de eerste maanden van 2015 gratis gebruik maken van het nieuwe en snellere 4G-netwerk van...

Sluiten