T-Mobile wint en mag Datavrije Muziek aanbieden

21 april 2017 door in T-Mobile.

Datavrije muziek T-MobileT-Mobile heeft met succes de beslissing van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aangevochten. De provider is door de rechtbank van Rotterdam in het gelijk gesteld en mag Datavrije Muziek blijven aanbieden.

De rechtbank oordeelt in het voordeel van T-Mobile, dat de Nederlandse wet strijdig is met de wet- en regelgeving uit Europa. Onze wetgeving mag daarom Datavrije Muziek niet beperken oordeelt de rechtbank. Goed nieuws voor abonnees van de providers, zij kunnen vrolijk verder luisteren naar muziek via 4G, zonder dat daardoor verbruikte data uit hun bundel wordt gehaald.

Doorbraak in Nederland en Europa

De kersverse CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, is blij. Hij zegt het volgende over de beslissing; “Deze uitspraak is een doorbraak in Nederland en in Europa. Afgelopen oktober hebben we een grote en gewaagde stap genomen om, tegen de heersende overtuiging van de gevestigde orde in, met een nieuw en zeer innovatieve dienst te komen: Datavrije Muziek. Dit deden we in de stellige overtuiging dat dit in het belang van onze klanten is. Wij kunnen nu blijven innoveren en grenzen doorbreken om onze klanten de volledige vrijheid van onbeperkt mobiel internet te geven.

Wat is Datavrije Muziek precies?

T-Mobile biedt onder de naam Datavrije Muziek gratis muziek via 4G. Gebruikers mogen zonder extra kosten en dus buiten het gebruik van de bundel om, muziek streamen van geselecteerde diensten. Abonnees hoeven hun eigen muziek niet meer te downloaden, maar kunnen het 24/7 luisteren via het internet. T-Mobile abonnees mogen ongelimiteerd luisteren naar bijvoorbeeld Grandprix Radio, PuurFM, Radio 538, Deezer, Nederland FM of Spotify.

Dit soort diensten worden ook wel zerorating genoemd, aangezien de provider niets rekent voor datagebruik. Het betreft echter alleen aangesloten muziekstreamingdiensten en daar zit dan ook precies het heikele punt volgens de ACM. Toch is de rechter van mening, dat T-Mobile voldoet aan de strikte voorwaarden waaronder zerorating is toegestaan. De provider maakt geen onderscheid tussen de diverse muziekstreamingdiensten. De wet die zerorating in specifieke gevallen toe laat geldt voor alle landen binnen de Europese Unie en dus ook voor Nederland.

In de woorden van T-Mobile: “Wij konden het dus simpelweg niet uitleggen waarom wij Nederlanders iets moesten ontzeggen wat nu gratis is en wat in België, Frankrijk, Polen of Duitsland wel mag. T-Mobile heeft het besluit van Autoriteit Consument & Markt (ACM) om Datavrije Muziek in Nederland te verbieden nu met succes aangevochten, maar we zullen nooit de oorspronkelijk uitgangspunten van netneutraliteit uit het oog verliezen: het internet toegankelijk houden voor alles en iedereen.

Top week T-Mobile

Het is een top week voor T-Mobile. De provider zet enkele cruciale stappen om het luchtruim te veroveren met de afronding van het Nederlandse onderdeel van European Aviation Netwerk (EAN). De innovatieve dienst die waarschijnlijk dit jaar beschikbaar wordt. Het EAN netwerk zorgt er straks voor, dat je zelfs onderweg met het vliegtuig kunt genieten van Datavrije Muziek. EAN is een netwerk van antennes op aarde en een satalietnetwerk boven Europa en vanaf het einde van 2017 wordt de dienst aangeboden aan luchtvaartmaatschappijen.

Het netwerk van T-Mobile kwam deze week al voor de tweede keer op rij als Beste Getest uit de bus. De uitgebreide benchmark van P3 en connect toont aan, dat alle Nederlandse providers een zeer goed netwerk hebben. Het voortreffelijke netwerk van T-Mobile weet zelfs de grens van 950 uit 1.000 te doorbreken.

De abonnees van T-Mobile worden niet alleen getrakteerd op 2 dagen Unlimited internet. Dankzij de Rotterdamse rechter kunnen ze Unlimited genieten van Datavrije Muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Onze providers scoren internationaal gezien voortreffelijk

Onze Nederlandse netwerken behoren tot de beste van de wereld. De netwerken van de vier Nederlandse providers scoren namelijk voortreffelijk...

Sluiten