T-Mobile verhoogt snelheid 4G-internet

6 oktober 2014 door in T-Mobile.

T-MobileTelecomprovider T-Mobile verhoogt gratis de 4G-snelheid voor haar klanten. Het gaat hier om de gebruikers van de zogenaamde Stel Samen- en Helder-abonnementen. Dat laat de provider weten in een persbericht op de website.

Klanten met de grootste bundels krijgen een verhoging van de 4G-internetsnelheid tot 120 Mbps. Dat komt neer op zo’n 15 MB per seconde. De verhoging van de snelheden is onderdeel van 4GMAX, een project dat de provider vanaf vandaag uitrolt voor haar klanten. Volgens T-Mobile staat 4GMAX voor “een maximale snelheid tot 120 Mbps, een stabiel netwerk en geen onverwachte internetkosten”.

Abonnementen
Het aanbod geldt voor alle bestaande Stel Samen- of Helder-abonnementhouders en nieuwe klanten met deze abonnementsvormen. Vóór eind oktober zal iedereen zijn overgezet, zo meldt T-Mobile. Volgens de provider is ongeveer de helft van de consumenten voorzien van een Stel Samen-abonnement. Het Helder-abonnement is voor zakelijke klanten.

Verhoging snelheid
Niet alle snelheden worden evenveel verhoogd. De huidige minimumsnelheid van 15 Mbps wordt verhoogd naar 50 Mbps. Dat komt neer op 6,25 MB per seconde. De maximumsnelheid, die nu op 50 Mbps staat, krijgt een verhoging naar 120 MB per seconde, ongeveer 15 MB. Ook de uploadsnelheden worden verhoogd, van minimum 3 Mbps naar 25 Mbps en van maximum 25 Mbps naar 50 Mbps.

Mobiel Breedband Internet
Niet alleen de snelheden van de Helder- en Stel Samen-abonnementen worden verhoogd. Klanten die gebruikmaken van Mobiel Breedband Internet (MBI), bijvoorbeeld voor een laptop, kunnen ook rekenen op verbeterde up- en downloadsnelheden.

4G T-Mobile

Het 4G-netwerk van T-Mobile is nog niet in heel Nederland actief. Vooral in de Randstad kan al gebruik worden gemaakt van razendsnel internet, maar in de rest van het land is het mobiele netwerk nog niet of nauwelijks operabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tweede Kamer: schaf roamingkosten af

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor de volledige afschaffing voor gebruik van mobiel internet in het buitenland. Ook...

Sluiten