T-Mobile verhoogt snelheid 4,5G netwerk met 30%

29 augustus 2017 door in T-Mobile.

T-Mobile 4G LTE netwerk boostT-Mobile heeft een basis gelegd voor het 5G netwerk van de toekomst. De sim only provider heeft als eerste operator in Europa een nieuwe TD-LTE techniek op grootschalig niveau beschikbaar gemaakt voor abonnees. De nieuwe LTE techniek laat klanten in Nederland sneller, stabieler en ook meer online media streamen en data downloaden.

T-Mobile heeft naast de extra frequentie ook de capaciteit van het eigen netwerk fors verhoogd. De sim only provider heeft er een vierde band bij, de 2600 MHz frequentie. De vierde frequentie en nieuwe TD-LTE techniek zorgen ervoor dat de provider veel meer capaciteit heeft binnen het netwerk en er nu snelheden tot wel 450 Mbps geboden kunnen worden.

4G LTE Capaciteit flink verhoogd

T-Mobile biedt vanaf nu nog meer snelheid over het 4G netwerk. De provider heeft daarvoor een nieuwe frequentie band, 2600 MHz. Gebruikers van het mobiele netwerk van de provider krijgen tot wel 120 Mbps bandbreedte extra. Het netwerk, dat in Nederland als beste getest werd door P3, is dus nog beter geworden. Recentelijk heeft T-Mobile de derde 4G frequentie, 2100 MHz ,landelijk uitgerold. In rap tempo rolt de provider nu de vierde band, 2600 MHz, uit. De band wordt gefaseerd beschikbaar gemaakt in het hele land en ondersteunt de nieuwe TD-LTE technologie.

Nieuwe 2600 MHz band T-Mobile

Terwijl T-Mobile het complete netwerk heeft vernieuwd gedurende afgelopen jaren, zijn alle masten voorbereid met de TD-LTE techniek voor de nieuwe 2600 MHz-band. De bandbreedte wordt eerst in dichtbevolkte gebieden in gebruik genomen. De provider verwacht dat aan het einde van 2017 de nieuwe band door een groot deel van het netwerk wordt ondersteund.

Veel nieuwe smartphones ondersteunen de nieuwe techniek. De Europese iPhones van de iPhone 6 en nieuwe ondersteunen TD-LTE techniek en de FDD-LTE techniek die de provider nu gebruikt voor het 4,5G netwerk.

Boost bestaande 4G netwerk

T-Mobile heeft ook het bestaande 4,5G netwerk een boost gegeven. Alle abonnees kunnen in het gehele land profiteren van een snelheidstoename tot 30 %. De snelheidstijging heeft de provider voor elkaar gekregen door de inzet van 256 QAM techniek. T-Mobile heeft de snelheid via huidige drie frequentiebanden 900 MHz, 1800 MHz en 2100 Mhz op slimme wijze verhoogd met 256 QAM techniek. Dankzij de vernieuwde techniek kan iedere antenne een doorvoersnelheid tot 450 Mbps aan.

Rachid El Hattachi, Technologie Directeur van T-Mobile Nederland, legt de verhoging als volgt uit: “Het online gedrag van consumenten verandert snel. Doordat wij ons netwerk continu doorontwikkelen, geven wij hen de vrijheid om super snel en stabiel grote hoeveelheden data te downloaden. Met deze nieuwe technieken kunnen onze klanten altijd en overal genieten van hun favoriete online media.

4G LTE technieken uitgelegd

Richard Marijs, Technology Strategist van T-Mobile Nederland, legt de verschillende technieken uit. “Bij TD-LTE-techniek ligt de nadruk meer op downloaden dan op uploaden van data, in tegenstelling tot FDD-LTE waarbij de download- en upload-frequentiebandbreedtes gelijk zijn. Met de nieuwe TD-LTE-techniek, die veel in Azië wordt toegepast, gebruiken we hetzelfde kanaal voor zowel zenden als ontvangen, zoals ook het geval is met wifi. Dit resulteert in meer downloadcapaciteit in verhouding tot uploadcapaciteit. Dat is vooral handig bij het kijken van video. De technologie is vooral goed wanneer gebruikers zich niet in hoog tempo verplaatsen, zoals in de auto of trein. In die gevallen is een stabiele uplink heel belangrijk, bijvoorbeeld voor het bellen.

Zo verdelen we capaciteitsbehoefte optimaal en heel dynamisch. Met de introductie van TD-LTE creëren we als het ware extra rijbanen voor 4.5G verkeer.

T-Mobile biedt een compleet pakket aan sim only abonnementen. Het is de eerste provider waarbij je onbeperkt kun genieten van de super snelle 4G snelheid via het voordelige Go Unlimited abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 in drie maanden ruim 110.000 Unlimited abonnees

Onbeperkte sim only abonnementen zijn HOT! Sinds de introductie van het nieuwste Unlimited abonnement van Tele2, zijn er al 110.000...

Sluiten