T-Mobile verhoogt snelheid 3G-netwerk

22 juli 2014 door in T-Mobile.

T-MobileT-Mobile verhoogt de snelheid voor alle 3G-abonnementen naar 15 Mbps. Dat komt neer op zo’n 1,8 MB per seconde. Klanten die gebruik maken van het 4G-netwerk met 15, 30 of 50 Mbps zullen de huidige snelheid behouden.

Dat maakt de Nederlandse telecomprovider bekend op zijn website. De snelheidsverhoging is een gratis upgrade en geldt voor alle 3G-klanten. Dat betekent dat ook abonnementhouders van abonnementen die niet meer worden aangeboden gebruik kunnen gaan maken van de verhoogde internetsnelheid.

Sim only
De verandering zal gelden voor ongeveer een kwart van alle abonnementhouders. Dat komt neer op ongeveer 1,2 miljoen mensen. De snelheidsverhoging geldt naast de ‘normale’ abonnementen ook voor sim only-abonnementen. De internetsnelheid van 15 Mbps geldt niet voor klanten met prepaid.

De snelheidsverhoging zal waarschijnlijk deze week ingaan, en geldt voor alle klanten met een abonnement. Het maakt dus niet uit van welke snelheid je nu gebruik maakt, 384 Kbps, 2 Mbps of 10 Mbps. In alle gevallen wordt de snelheid gelijkgetrokken naar 15 Mbps. Ook de uploadsnelheid gaat omhoog naar 3 Mbps. Dat komt neer op 384 KB per seconde.

Oudere abonnementen
De verhoogde snelheden zijn vooral voordelig voor klanten met verouderde abonnementen. Met een abonnement uit bijvoorbeeld 2008 met onbeperkt internet kan nu voor een bodemprijs gebruik worden gemaakt van snel internet. Aan de omvang van de databundels zal niet veel veranderen. Als het totale datategoed verbruikt is wordt de snelheid zoals gebruikelijk teruggeschroefd naar 64 Kbps.

Verhoogde 4G-snelheid
KPN en Vodafone maakten eerder al bekend de snelheid van het 4G-netwerk te willen gaan verhogen. Door 4G+ of LTE-Advanced aan te bieden zijn pieksnelheden van maar liefst 200 Mbps mogelijk, waar de maximum snelheid nu nog 50 Mbps is. De snelheden van het 4G+-netwerk zijn zo snel doordat er gebruik wordt gemaakt van een mix van lage en hoge frequenties. Het is nog niet bekend of T-Mobile ook gebruik gaat maken van 4G+, maar woordvoerder Eric Dekker heeft al wel laten doorschemeren hierover “zeer binnenkort iets bekend te zullen maken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Meer mobiele klanten maar minder omzet bij Tele2

Het tweede kwartaal van Tele2 Nederland heeft voor de telecomprovider positief uitgepakt. Het van oorsprong Zweedse bedrijf wist meer klanten...

Sluiten