T-Mobile verdient nu meer aan data

7 november 2014 door in T-Mobile.

T-MobileEen mijlpaal bij T-Mobile: uit de presentatie van haar kwartaalcijfers donderdagochtend blijkt dat de provider voor het eerst meer inkomsten heeft gehaald uit data dan bellen of sms’en. Een interessante ontwikkeling. Hoe de verhouding data en bellen/sms’en precies zit, wil de provider niet zeggen. Maar dat meer dan 50 procent van de inkomsten nu uit data wordt gehaald, zegt een hoop.

Daling omzet
Goed, meer inkomsten uit data dan het – inmiddels al traditionele – communiceren dus. Intussen is de omzet wel met 8,7 procent gedaald naar 376 miljoen euro. De provider zal dus wel moeten uitzoeken hoe ze de verliezende kosten aan bellers en sms’ers moet compenseren.

Het bedrijfsresultaat nam wel toe: de winst komt uiteindelijk neer op 161 miljoen euro. Het aantal postpaidklanten bleef stabiel, gecorrigeerd met de afstoting van Simpel. Door de afscheiding van het klantenbestand, raakte de provider wel een half miljoen klanten kwijt. Het aantal prepaidklanten verminderde met zeven procent.

4G (Max)
De CEO van T-Mobile geeft aan blij te zijn met de resultaten en dat T-Mobile zal blijven investeren. Ook vermeldt T-Mobile graag nog even dat 70 procent van haar klanten eind dit jaar toestemming zullen hebben tot het 4G-netwerk waar de provider hard aan werkt.

Ook zet de provider hard in op 4G Max, een ideale combi van maximale snelheid t/m 120 mb/s, een stabiel netwerk en geen onverwachte kosten. Je maximum snelheid wordt bepaald door de grootte van je internetbundel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Afstoot Simpel kost T-Mobile half miljoen klanten

Het klantenbestand van T-Mobile Nederland is het derde kwartaal van 2014 niet ongeschonden doorgekomen. De provider zag het afgelopen jaar...

Sluiten