T-Mobile verbetert geluidskwaliteit met HD-Voice

30 mei 2014 door in T-Mobile.

HD-VoiceT-Mobile gaat, in navolging van KPN, de spraaktechnologie HD-Voice aanbieden. Daardoor moet de geluidskwaliteit van telefoongesprekken aanzienlijk verbeterd worden. Klanten die in het gebied wonen waar T-Mobile bezig is met de 4G-uitrol, kunnen nu gebruikmaken van de technologie. Dat laat de provider woensdag weten.

Tweede provider
Met de invoering van HD-Voice wordt T-Mobile de tweede provider in Nederland die de spraaktechnologie aanbiedt. Eerder was KPN ze al voor. Vodafone maakt nog geen gebruik van HD-Voice. T-Mobile doet op het moment een grootschalige test, waardoor nog niet iedereen gebruik zal kunnen maken van de nieuwe functie. Een woordvoerder laat weten dat de HD-Voice wordt geactiveerd voor klanten die zich in het gebied bevinden waar de provider het netwerk heeft gemoderniseerd. Dat komt overeen met het gebied waarin T-Mobile 4G aanbiedt.

HD-Voice is een techniek die hoge en lage tonen in stemmen veel beter herkent. Daardoor zijn de stemmen aan de andere kant van de lijn helderder te horen, en komt de spreker veel natuurlijker over. Daarnaast wordt achtergrondgeluid ook beter herkend, zodat dat (weg)gefilterd kan worden.

Om gebruik te maken van HD-Voice moeten beide bellers over de functie bezitten en dus T-Mobile hebben met minstens 3G-netwerk. Vooralsnog werkt HD-Voice niet tussen KPN-klanten en T-Mobile klanten.

3G-netwerk
In eerste instantie activeert T-Mobile HD-Voice alleen over 3G. Daarna zal de telecomprovider kijken of het ook zin heeft om de technologie over 2G te activeren. Volgens het bedrijf zijn er maar weinig klanten die gebruikmaken van 2G, waardoor 3G de prioriteit had en de meeste klanten nu al gebruik kunnen maken van HD-Voice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tarieven MB-aanvuller T-Mobile bekend

Telecomprovider T-Mobile heeft de tarieven bekend gemaakt van de eerder aangekondigde MB-aanvuller. Naast het normale aantal MB’s kan er extra...

Sluiten