9 augustus 2018 door in T-Mobile

T-Mobile Q2 2018T-Mobile presenteert vandaag de resultaten over het tweede kwartaal van 2018. De onderneming weet opnieuw meer klanten naar zich toe te trekken. De omzet en winst dalen echter als gevolg van regelgeving en boekhoudkundige effecten.

Sim only aanbieder T-Mobile heeft vandaag de resultaten gepresenteerd over het tweede kwartaal van dit jaar. Zowel Mobiel als Thuis groeiden afgelopen kwartaal flink in klantenaantallen. Het aantal postpaid klanten groeide met 87 duizend en het aantal Thuis klanten steeg met 12 duizend. Financieel heeft de onderneming last van regulering en dalende smartphone verkopen. De daling in omzet en winst is ook te wijten aan een boekhoudkundig effect. Zonder dat effect stijgt de EBITDA zelfs 7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017.

Tweede kwartaal 2018 T-Mobile

T-Mobile rapporteert over het tweede kwartaal van 2018 een omzet daling van 8 procent jaar op jaar naar 318 miljoen euro. De oorzaak van de daling legt de onderneming net zoals bij het eerste kwartaal bij de regulering en een daling in smartphone verkopen. De EBITDA daalt afgelopen kwartaal met 8 procent jaar op jaar naar 109 miljoen euro. De daling is in zijn geheel aan boekhoudkundige effecten en de effecten van regelgeving toe te schrijven. Zonder deze effecten zou de EBITDA met 7 procent stijgen.

T-Mobile klantenbestand stijgt

In het tweede kwartaal van 2018 hebben 87 duizend nieuwe post paid klanten de diensten van de provider gevonden. T-Mobile weet veel klanten naar zich toe te trekken met onder andere het aantrekkelijke Go Unlimited abonnement. Het aantal mobiele klanten van de onderneming stijgt naar 3,967 miljoen. Daarnaast wist de onderneming meer klanten voor zich te winnen voor de vaste diensten. Het klantenbestand van Thuis groeide in Q2 2018 met 12 duizend naar 210 duizend. Klanten van de provider zijn meer tevreden over en loyaal aan T-Mobile. De provider scoort 75 punten voor de Loyaliteitsindex T-Mobile (TRI*M).

T-Mobile

T-Mobile is de derde provider van Nederland. De onderneming heeft een landelijk 3G en 4G netwerk. In 2017 presenteerde de provider als eerste een onbeperkt abonnement, Go Unlimited, waarmee je op volle snelheid onbeperkt kan genieten van het snelle netwerk. Het netwerk van T-Mobile is al drie keer tot beste 4G netwerk uitgeroepen.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only