T-Mobile speelt in op verwachte vraag: databundel 10 GB

15 november 2013 door in T-Mobile.

4G_T-MobileAanstaande maandag activeert T-Mobile het 4G-netwerk in een deel van Nederland. Vooruitlopend op de verwachting dat 4G-klanten meer data gaan verbruiken, begint de provider op dezelfde dag ook met het aanbieden van een grote databundel van 10 GB.

Maandag kunnen T-Mobileklanten in Amsterdam, Rotterdam en delen van Den Haag en Utrecht gebruik maken van het snelle 4G-netwerk. Eerder dit jaar maakte T-Mobile al bekend dat alle klanten zonder extra kosten gebruik kunnen maken van 4G. Natuurlijk is dat alleen mogelijk met voor 4G geschikte telefoons.

Meer data

De aanbieder verwacht dat klanten meer gebruik gaan maken van ‘zware’ internetdiensten, zoals het bekijken van filmpjes in HD. Hiermee groeit de behoefte  aan nog grotere en voordeligere databundels. Als eerste Nederlandse provider biedt T-Mobile daarom vanaf 18 november een 10GB-databundel aan. Bij een Stel Samen abonnement met sim only gaat de bundel 35 euro per maand kosten. In combinatie met een regulier Stel Samen abonnement kost dat 45 euro. De 4G-snelheid zal even hoog zijn als bij de 5GB bundel, namelijk tot 50 Mbps. Om onverwachte kosten achteraf te voorkomen ontvangen klanten met een Samengesteld – of een Stel Samen abonnement bij tachtig en honderd procent verbruik van het datategoed een sms-bericht. Na het bereiken van de limiet gaat de snelheid terug.

Samen meer bereiken

Het 4G-netwerk van T-Mobile is een onderdeel van het grootschalige netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’. Dat programma bestaat uit drie onderdelen en heeft als doel de algehele stabiliteit, snelheid en dekking binnenshuis te verbeteren. Naast het bouwen van een 4G-netwerk, worden forse verbeteringen doorgevoerd op het bestaande netwerk en verbetert de telecomaanbieder het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions en tijdens evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiel dataverkeer groeit door

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) publiceerde vorige week cijfers over het tweede kwartaal van 2013 in de telecomsector. Deze...

Sluiten