17 mei 2019 door in T-Mobile

T Mobile ranger 5G readyMet de inzet de nieuwe Ranger rekent T-Mobile volledig af met netwerkproblemen tijdens evenementen. De provider plaatst hiervoor een nieuwe antenne waarmee de capaciteit met 500 procent toeneemt. Tijdens de Jumbo Racedagen op Zandvoort wordt de antenne genaamd Ranger voor het eerst ingezet. Klanten van T-Mobile hebben tijdens het evenement een beter bereik en hogere datasnelheid.

T-Mobile is de eerste provider die extra capaciteit inzet tijdens evenementen. De sim only provider zal tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit Zandvoort een speciale 5G ready antenne plaatsen. Met deze antenne wordt het snelle 4G netwerk van de provider met versterkt. De capaciteit neemt toe met 500 procent waardoor klanten geen last meer hebben van weinig bereik of lage snelheden tijdens de Racedagen. De Ranger is een voorloper van het landelijk dekkend 5G netwerk van de provider.

T-Mobile rekent af met netwerkproblemen tijdens evenementen

Jaarlijks trekken de Jumbo Racedagen 100.000 bezoekers. Een grote hoeveelheid mensen op een relatief kleine oppervlakte. Dat zorgt doorgaans voor netwerk problemen en lagere bereikbaarheid. T-Mobile klanten merken daar niets meer van. Want doordat de sim only aanbieder een Ranger antenne plaatst zal de capaciteit op het T-Mobile mobiele netwerk plaatselijk toenemen tot 500 procent. Dankzij de slimme antenne kunnen meer klanten tijdens het race evenement gebruikmaken van het 4G netwerk. De snelheid is zo goed meent T-Mobile, dat je zelfs live moet kunnen streamen via je mobiele telefoon tijdens het evenement in Zandvoort.

Ranger is een 5G ready antenne

Bij grotere evenementen komen vaak veel bezoekers. Tijdens deze evenementen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van extra antennes. Die antennes nemen veel ruimte in en er wordt niet altijd toestemming gegeven om de antennes tijdens evenementen te plaatsen. De Ranger mast is zodanig gemaakt dat de mast uit kleine blokken bestaat die gestapeld worden. Hierdoor blijft de totale oppervlakte van de mast beperkt tot een parkeerplaats. Ranger is daarnaast snel te verplaatsen en eenvoudig te monteren. Met de Ranger loopt de provider vooruit op het 5G netwerk. De nieuwe antenne is namelijk 5G ready met dank aan het gebruik van laatste antenne technologie. De Ranger levert vijf tot zes keer meer capaciteit leveren dan ‘normale’ mobiele antennes.

Al eerder heeft T-Mobile aangekondigd dat het de eerste provider is om in 2020 een landelijk 5G netwerk uit te rollen. De Ranger is hierin de voorloper. Johan van den Branden, Directeur Netwerk zegt hierover het volgende:

Om onze belofte van landelijk 5G in 2020 waar te maken, zorgen we ervoor dat ons netwerk er vast klaar voor is. Zo kunnen we na de veiling van de 700MHz band het landelijke 5G netwerk uitrollen. Door de inzet van de Ranger profiteren onze klanten nu al van een enorme capaciteitstoename. En dat wordt volgend jaar nog beter, dan profiteren zij tijdens de Grand Prix van een T-Mobile netwerk dat klaar is voor de toekomst!

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only