T-Mobile introduceert in iOS 8 bellen via Wi-Fi

5 juni 2014 door in T-Mobile.

T-MobileTelecomprovider T-Mobile introduceert het zogenaamde Wi-Fi Calling. Daarbij wordt er bij het bellen gebruik gemaakt van Wi-Fi-netwerken in plaats van mobiele netwerken. Handig als er thuis slecht bereik is, of als je op vakantie geen mobiel netwerk, maar wel een Wi-Fi-netwerk tot je beschikking hebt. Wi-Fi Calling wordt beschikbaar na de update van het Apple-besturingssysteem naar iOS 8.

Simkaart
De functie is vooralsnog alleen maar beschikbaar voor Amerikaanse T-Mobile-klanten. Bellen via draadloos internet was al langer mogelijk, bijvoorbeeld via Facetime bij iOS. Bij Wi-Fi Calling zijn alle functies echter gelijk aan die van normaal bellen. Er wordt dan ook gebeld met het telefoonnummer van je simkaart.

Telefoon-app
Om te kunnen bellen moet er gebruik worden gemaakt van de Telefoon-app van iOS 8. Die kost uiteraard geld. Er zit dus geen verschil in ‘normaal bellen’ en Wi-Fi Calling, behalve het netwerk waarover gebeld wordt. Handig dus als het mobiele netwerk onverhoopt niet beschikbaar is.

In Nederland zal Wi-Fi Calling voorlopig nog niet beschikbaar zijn. Een woordvoerder van T-Mobile zegt in een reactie:

T-Mobile volgt deze ontwikkelingen op de voet. Momenteel hebben we echter nog niets concreets te melden over dit onderwerp.

Alternatieven
Zolang Wi-Fi Calling zijn intrede in ons land nog niet heeft gedaan, kan er in de tussentijd al wel gebruik worden gemaakt van alternatieven. Zo kan er via de UPC Phone App en Ziggo Bapp al worden gebeld via een Wi-Fi-verbinding. Het grote verschil met Wi-Fi Calling van T-Mobile is dat er bij UPC en Ziggo alleen naar vaste nummers kan worden gebeld. Bij T-Mobile zal het echter mogelijk zijn om ook mobiel te bellen.

Voor iPhone-gebruikers is er ook al een andere oplossing: FaceTime Audio. Hierbij kan er via FaceTime worden gebeld naar mobiele nummers via een internetverbinding. Dat kan zowel een Wi-Fi-netwerk als een 3G- of 4G-netwerk zijn.

2 reacties op "T-Mobile introduceert in iOS 8 bellen via Wi-Fi"

Mark schreef op 6 juni 2014 om 16:18

Onzin, met de Ziggo Bapp kun je ook naar mobiele nummers bellen. Je belt dan met je mobiel via je huislijn naar alle nummers die je met je reguliere vaste lijn kunt bellen.
Lijkt me dat de feiten eerst even gechecked moeten worden voor er denigrerende uitspraken worden gedaan.

Ruud Kok schreef op 7 juni 2014 om 09:08

@Mark: Dat Ziggo met haar app al vergelijkbare mogelijkheden biedt, doet niets af aan het feit dat T-Mobile dit nu (ook) introduceert. Sterker nog, het ziet er naar uit dat de nieuwe feature in iOS geintegreerd gaat worden.

Bovendien zijn alternatieven zoals Ziggo Bapp ook al benoemd in de laatste alinea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Goedkoopste mobiele telefonie in Denemarken

Het is in Denemarken het goedkoopst om een mobiel abonnement af te sluiten. Nederland bevindt zich in de middenmoot. Dat...

Sluiten