T-Mobile geeft 8 GB aan XL-internetbundel abonnees

3 juni 2016 door in T-Mobile.

T-MobileMaandag 6 juni geeft T-Mobile zijn XL-internetbundel abonnees 8 GB extra data om te verbruiken. De bundel is onderdeel van het ‘Stel Samen & Stel Bij’-abonnement en de provider verhoogt deze bundel tot 20 GB. Zonder extra kosten beschikken bestaande en uiteraard nieuwe klanten van de provider over een nog ruimere databundel.

In vergelijking met vorig jaar ziet T-Mobile het dataverbruik van zijn klanten 63% stijgen. Een stijging die de provider vooral bij klanten met een grote internetbundel ziet. Juist die klanten wil het bedrijf meer ruimte geven en daarom krijgen klanten niet langer 12 GB bij een XL-internetbundel, maar 20 GB data. Zo kunnen abonnees veel beter gebruik maken van de mogelijkheden die ons hedendaagse 4G netwerk geeft. Een andere reden zal zijn geweest dat andere providers al voor lopen met hogere data-abonnement, Tele2 biedt bijvoorbeeld al 24 GB data.

Mobiele data strategie T-Mobile

Het verhogen van deze internetbundel past volledig in de nieuwe strategie van de provider. Vorige maand maakte het bedrijf zijn nieuwe strategie ‘Mobile First’ bekend. In de woorden van de telecom aanbieder: “T-Mobile speelt met zijn nieuwe strategie in op de mobiele digitalisering van de samenleving waarin de informatiebehoefte verandert en de dataconsumptie via mobiel internet alleen maar toeneemt. De 4G-netwerken in Nederland behoren tot de top van de wereld. Toch kiezen veel consumenten ervoor zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi.
Vanuit deze gedachte wil het bedrijf zijn klanten meer internet bieden en minder beperkingen. Klanten uitdagen om het mobiele internet meer te gebruiken is het nieuwe devies. In lijn met die strategie kondigde de provider deze week ook een onbeperkte databundel aan per 6 juni 2016.

Veranderingen XL-internetbundel

Wat verandert er voor XL-internetbudel gebruikers? Ten eerste wordt de bundel verhoogt van 12GB naar 20GB. Die wijziging wordt, ook voor bestaande klanten, vanaf maandag 6 juni 2016 automatisch doorgevoerd. Dankzij een MB-verdeler kan de internet bundel ook op andere mobiele apparaten gebruikt worden. In het buitenland verandert er niets, want de 250 MB die je in het de EU mag gebruiken blijven gelijk. Ondanks de verhoging verandert er niet in de prijs van de XL- internetbundel.

Ontdek hier alle T-Mobile abonnementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile daagt uit: Onbeperkt mobiel online

Donderdag 26 mei heeft T-Mobile een nieuwe strategie geïntroduceerd: Mobile First. Het bedrijf wil hiermee anticiperen op een trend van...

Sluiten