T-Mobile experimenteert met specifieke databundels

11 mei 2016 door in T-Mobile.

T-Mobile dataplannenT-Mobile experimenteert met zijn databundels. De provider zoekt naar betere oplossingen voor het mobiele datagebruik. T-Mobile nodigt zelf klanten uit om te helpen met het experiment. Deelnemers worden op willekeurige basis uitgekozen, maar klanten van de provider kunnen zichzelf ook aanmelden voor het experiment. T-Mobile zegt op basis van de feedback, van zijn klanten, te bepalen of het nut heeft de experimentele diensten beschikbaar te maken voor alle klanten. Zelf zegt de provider het volgende over het experiment: “Dat doen we door te experimenteren met tijdelijke producten die we samen met jullie verder willen ontwikkelen. Deze producten zijn vaak nog niet helemaal ‘af’ maar bieden altijd een betrouwbare gebruikservaring.

T-Mobile bundels voor intensief mobiel data verbruik

Met hulp van wel 30.000 klanten experimenteert T-Mobile met databundels. Bundels gericht op de intensieve data verbruiker. De provider vraagt zijn klanten nadrukkelijk om mee te denken en vooral de bundels te testen. Bij genoeg interesse van de testgroepen in bepaalde bundels, zal de provider ze voor meer klanten beschikbaar stellen. T-Mobile wil met het experiment vooral meer klanten werven voor in de dal momenten. De experimentele bundels verschijnen in verschillende groottes. Bundels koop je voor een bepaald tijdsvlak en ze hebben een beperkte geldigheidsduur. Je kunt hierbij denken aan bundels die je alleen in het weekend of in de nacht mag gebruiken. We hebben het huidige aanbod voor je op een rij gezet. Op dit moment biedt de provider de volgende bundels:

  • 5 GB in 60 minuten;
  • 20 GB, hiervoor krijg je 3 uur de tijd;
  • 50 GB in het weekend vrij 18:00 tot ma 08:00;
  • 50 GB in de nacht 22:00 tot 06:00 uur.

Verbruik van mobiele data in Nederland

Met zoveel Wifi mogelijkheden hoeven wij onszelf niet af te vragen of T-Mobile überhaupt wel moet experimenteren met deze databundels. Want ondanks de vele WiFi-netwerken blijkt het verbruik van data alleen maar te stijgen. Zo vermelde Tweakers aan het begin van 2014, dat de gemiddelde mobiele internetter in Nederland ongeveer 310 MB aan data verbruikt per maand. Het verbruik was de 60% toegenomen vergeleken met voorgaande jaren. Eind vorig jaar blijkt uit onderzoek van Ericsson dat het verbruik is gestegen naar gemiddeld 1,4 GB dataverkeer per maand. Dat wil zeggen dat het verbruik in ongeveer twee jaar ruim 1 GB gestegen is! Door de nieuwe 4G netwerken is het de verwachting dat de stijging nog doortrekt. Tot 2021 verwachten de onderzoekers van Ericsson dat het maandelijks dataverbruik blijft met 35 % per jaar tot 8,5 GB.

Zelf kun je ook meedoen aan het experiment, ga voor meer informatie naar de ‘tijdelijk internet’ pagina van T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Komende zomer goedkoper internetten op reis

Onder druk van nieuwe richtlijnen vanuit de EU hebben ook T-Mobile en Tele2 hun roaming tarieven naar beneden bijgesteld. Bij...

Sluiten