T-Mobile biedt vanaf oktober landelijk dekkend 4G-netwerk

23 april 2015 door in T-Mobile.

T-Mobile 4GEen aangepaste planning bij T-Mobile. De voorspelling om vanaf eind 2015/begin 2016 een landelijk dekkend 4G-netwerk aan te bieden, is wat bijgesteld. De provider belooft vanaf oktober 2015 een 4G-netwerk te bieden die voor 95 procent van de Nederlandse inwoners toegankelijk is.

Competitieve sfeer
CEO Mark Klein zegt dat de mobiele telecommunicatiesector een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland speelt als vitale infrastructuur. “Geen enkel ander land in Europa biedt zo’n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland.” Genoeg competitie dus, en die competitie wil de provider wel aangaan.

De reden waarom het zo ‘lang’ duurt in vergelijking met Vodafone en KPN (die al een landelijk dekkend 4G-netwerk bieden) is omdat T-Mobile het 4G-netwerk vanaf de grond heeft opgebouwd. “We willen het beste netwerk van Nederland bouwen. Deze is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.” Bij de bouw van het netwerk is gebruik gemaakt van de nieuwste technologie, een “ideale mix van frequenties en de meeste masten in Nederland”.

Goed netwerk
En dat het netwerk goed is, daar is geen twijfel over mogelijk. In het laatste kwartaal van 2014 vonden er ruim 125.000 Ookla-snelheidstesten plaats in de gemoderniseerde gebieden van T-Mobile. Deze zijn geanalyseerd door het onafhankelijke data-analyse bureau DIKW. “Hieruit blijkt dat de netwerksnelheid in ons dekkingsgebied gemiddeld het hoogst is voor downloaden en uploaden ten opzicht van de twee andere netwerkaanbieders.”

Mobiele klanten verbruiken steeds meer data en T-Mobile ziet dat ook.  Het nieuwe netwerk is dan ook speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden data. Per dag maken nu al zo’n 1 miljoen klanten gebruik van de reeds beschikbare 4G-dekking. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er 54 procent meer data verbruikt ten opzichte van een jaar geleden.

LTE900
Ook activeert T-Mobile later dit jaar de LTE900-frequentie op het vernieuwde netwerk, dat nog een extra boost aan het netwerk geeft. Vooral locaties binnenshuis en moeilijk bereikbaar moet dit ten goede komen. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile maakt prepaidbundels nog aantrekkelijker

Naast het extra uitdelen van MB's maakt T-Mobile haar prepaidbundels nog aantrekkelijker. Zo worden de prijzen verlaagd en de maximale...

Sluiten