T-Mobile activeert nieuwe frequentie op 4G-netwerk

27 mei 2015 door in T-Mobile.

T-MobileT-Mobile is vandaag begonnen met het activeren van een nieuwe frequentie op haar 4G-netwerk. Dit moet het bereik en de capaciteit van het 4G-netwerk verbeteren. Daardoor hebben T-Mobile-klanten in Amsterdam binnenshuis beter bereik en is er meer capaciteit tijdens drukke momenten op het netwerk.

Activatie 800 MHz-band
T-Mobile gebruikt de 1800 MHz-frequentie voor haar 4G-netwerk. KPN en Vodafone zitten op de 800 MHz-frequentie, terwijl KPN en Vodafone actief zijn op de 800 MHz-frequentie. Des te hoger de frequentie is, des te hoger de snelheid. Bijkomend probleempje: minder goed bereik en minder capaciteit. Ter vergelijking: KPN en Vodafone zitten op de 800 MHz-band.

Vanaf vandaag kunnen de T-Mobile-klanten in onze hoofdstad ook op de 900 MHz-band. Naast de snelheid die ze van de 1800 MHz-frequentie genieten, hebben ze dankzij de 900 MHz-frequentie beter ontvangst binnenshuis en in buitensgebieden én is er meer capaciteit op het netwerk tijdens ‘spitsuren’. Dit komt doordat de 900 MHz-frequentie een beter ‘doordringend vermogen’ heeft in gebouwen.

KPN en Vodafone doen het andersom
Een soortgelijk trucje zie je ook bij KPN en Vodafone, maar dan andersom. Met het snellere 4G+ wordt (naast de 800 MHz-frequentie) ook de 1800 MHz-frequentie ingezet. Naast de lage frequentie wordt dus een hogere frequentie ingezet, puur voor de snelheid. Om hiervan mee te genieten hoeven klanten zelf geen actie te ondernemen. Deze maand nog (en dat is snel, de maand loopt al ten einde) is het 4G-netwerk met de twee frequenties al in Utrecht beschikbaar.

In juni volgt Rotterdam, in juli is Den Haag aan de beurt en de hele Randstad mag er in augustus aan geloven. En uiteindelijk zal de rest van Nederland volgen, maar de focus ligt nog vooral op de ‘reguliere’, landelijke dekking van het 4G-netwerk. Naast de uitrol van het 4G-netwerk is de provider bezig om haar volledige mobiele netwerk te vernieuwen. Door heel het land worden antenne-installaties weggehaald en vervangen door dynamische systemen die elke frequentie voor ieder type netwerk kunnen inzetten. In oktober zou het netwerk landelijk dekkend moeten zijn. 

T-Mobile is de snelste
Ondanks de beperkte dekking in Nederland, blijkt het 4G-netwerk van T-Mobile het snelste te zijn. Dat bleek uit vierentachtigduizend OOKLA-klantentests die onderzoeksbureau DIKW uitvoerde in dekkingsgebieden van T-Mobile, Vodafone en KPN. Op dit moment maken dagelijks ruim 1 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
DIKW: T-Mobile heeft snelste 4G-netwerk van Nederland

T-Mobile heeft het snelste 4G-netwerk van Nederland. Aldus, de provider zelf. Volgens onderzoeksbureau DIKW had T-Mobile in het eerste kwartaal...

Sluiten