‘T-Mobile activeert grootste 4G+ netwerk van Nederland’

13 januari 2016 door in T-Mobile.

t-mobileVanaf vandaag, woensdag 13 januari 2016, zal het hele 4G+ netwerk van T-Mobile actief moeten zijn in Nederland. Vanaf afgelopen maandag was T-Mobile begonnen met het activeren van het netwerk, wat vanaf vandaag gereed moet zijn. Aan het einde van de zomer zou zelfs landelijke dekking bereikt moeten zijn voor T-Mobile’s 4G+ netwerk.

Het 4G+ netwerk van T-Mobile wordt op de plekken geactiveerd waar je momenteel 4G internetverbinding hebt over de 900 MHz én de 1800 MHz band. Het 2G internet, wat over de 900 MHz band loopt, zal steeds verder verminderd worden. Hierdoor zal het mogelijk zijn om aan het einde van de zomer op alle plekken waar je 4G verbinding van T-Mobile hebt ook de 4G+ verbinding ontvangt. Momenteel bereikt T-Mobile 76% van de populatie in Nederland met het 4G+ netwerk.

4G+ internet

Voor veel mensen zal het 4G netwerk al genoeg snelheid bieden. Daar kan je namelijk een maximale theoretische snelheid behalen van 150 Mbps. Het 4G+ netwerk zal je nog meer snelheid kunnen bieden, namelijk tot maximaal 225 Mbps. Hoewel de daadwerkelijke snelheid natuurlijk lager ligt dan de maximale theoretische snelheid, is er wel een duidelijk verschil meetbaar tussen het 4G en 4G+ netwerk. KPN en Vodafone bieden dit overigens al op veel plekken in Nederland aan, maar zijn deze nog niet landelijk dekkend.

Het is wel zo dat niet elke telefoon een 4G+ verbinding aan kan. Net zoals sommige telefoons ook geen 4G internet kunnen bieden. Het gaat hier dan voornamelijk om de goedkopere telefoons, maar ook als je over een iPhone 6 (of lager) of een OnePlus One beschikt zal je geen gebruik kunnen maken van een 4G+ netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Robin Mobile biedt nieuwe abonnementen aan

Robin Mobile begint het jaar goed, en heeft besloten om veranderingen door te voeren in het aanbod van de abonnementen....

Sluiten