Straks alleen datagebruik betalen bij Tele2?

27 februari 2014 door in Mobiel internet en Tele2.

Mobiel internet duurderDeze week vond in Barcelona het Mobile World Congres plaats. Hier komt alles wat iets betekent binnen de wondere wereld van mobile industrie samen. Dat betekent dat providers voor mobiele telefonie present zijn en dan soms ook nog nieuws delen. Zo liet Tele2 CEO Mats Granryd weten dat de van oorsprong Zweedse provider overweegt alleen nog databundels aan te gaan bieden, omdat het datagebruik nog altijd stijgt en spraak- en berichtenverkeer alleen maar afneemt.

Ken je het plaatje waarop alle apparaten staan die we pakweg tien jaar geleden nodig hadden om te kunnen doen wat we nu allemaal doen met één en hetzelfde apparaat, de smartphone? Dat schetst wel heel mooi de ontwikkelingen die gaande zijn. Dat merken ook de aanbieders in mobiele telefonie. Waar prepaid eerst de standaard was, kwamen later de bel- en smsbundels om daar dan ook nog weer eens een databundel aan toe te voegen. En die databundels spelen nu eigenlijk een veel grotere rol dan de spraak- en berichtenbundels. Dat beseft Tele2 ook en Mats Granryd kondigde dan ook aan dat de provider zich gaat concentreren op het aanbieden van databundels. In een aantal van de tien landen waar Tele2 actief is, is al gestart met het alleen doorberekenen van het dataverbruik.

Data

“Het bedrijf schakelt naar een hogere versnelling wat betreft  het aanbieden van alleen databundels, dus belminuten en tekstberichten zijn onbeperkt en we gaan alleen datagebruik doorberekenen”,  zei Granryd in Barcelona. Daarbij wijst hij wel op het belang van een goede kwaliteit van de mobiele verbindingen: “Als je films of tv wilt streamen ga je niet zitten wachten op het bufferen, dus het kwalitatieve aspect van het netwerk in een datagedreven wereld is veel belangrijker dan in de spraakgedreven wereld.” Tele2 werkt hard aan deze kwaliteit met de 4G-netwerken. De provider zegt nu 99,8 procent 4G-dekking te bieden in Zweden, zeventig procent in Kazachstan en in Estland, Letland, Litouwen én Nederland wordt aan het netwerk gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Website Simyo scoort goed

De website van Simyo wordt het vaakst bezocht als consumenten zich oriënteren op het gebied van sim only abonnementen. Daarnaast...

Sluiten