Steeds meer senioren kiezen voor een sim only abonnement

22 januari 2015 door in Sim Only.

Senioren bestellen een sim onlyWas het voorheen altijd prepaid dat de klok sloeg, tegenwoordig zien ook steeds meer senioren dat mobiel bellen toch echt wel goedkoper kan. Uit onderzoek van Vergelijksimonly.nl is gebleken dat senioren steeds vaker kiezen voor een abonnement voor hun mobiele telefoon. In 77 procent van de gevallen betreft het hierbij een sim only abonnement.

Belangrijkste reden bij de keuze voor een sim only zijn de lagere maandlasten. Aangezien het tegenwoordig mogelijk is om voor een paar euro per maand bereikbaar te zijn, is het periodiek opwaarderen van een prepaid simkaart niet langer goedkoper. Bovendien heb je bij een abonnement net iets meer vrijheid om zo nu en dan toch even te bellen, tegen veel lagere tarieven dan bij prepaid.
Daarnaast geven veel van de respondenten aan dat hun toestel prima meerdere jaren mee kan. Oprichter Ruud Kok van Vergelijk Sim Only onderschrijft deze trend: “In de afgelopen jaren hebben we de sim only sector enorm zien groeien. Enerzijds is dit het gevolg van een toenemend prijsbewustzijn bij de consument, anderzijds komt dit door de technische ontwikkelingen waardoor toestellen steeds langer mee gaan. Het is voor steeds meer mensen duidelijk dat een ‘gratis’ telefoon bij een abonnement toch echt door de consument zelf wordt gefinancierd. Dus kopen meer en meer mensen zelf een los toestel en sluiten ze een voordelige sim only af. Het toestel gaat vervolgens jaren mee, en dus bespaart de consument tientallen euro’s per maand.”

Verder blijkt uit het onderzoek dat hoger opgeleiden vaker voor een sim only abonnement kiezen dan lager opgeleiden. Van de ondervraagde MBO’s heeft 48% een los sim only abonnement, terwijl dit percentage bij HBO en wetenschappelijk onderwijs aanzienlijk hoger ligt, respectievelijk 61% en 58%.
Vrouwen kiezen met 58% vaker voor een sim only abonnement dan mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Grotere databundels KPN: van MB’s naar GB’s

Mobiel internet is hot, sms'en raakt uit de tijd. Dat weet KPN ook. En daarom introduceert de provider per 2 februari...

Sluiten