Simyo scoort hoog

4 februari 2014 door in Simyo.

Meter_Header_880Simyo begint 2014 voortvarend. Een explosieve jaarwisseling, de Consumentenbond publiceerde een hoge score in de Mobiele ProviderMonitor én de uitrol van de in december aangekondigde Flex 4G-bundel staat op de rol. Die bundel biedt alle klanten voor vijf euro per maand extra, toegang tot het 4G-netwerk.

Uit het onderzoek van de Consumentenbond over september en oktober 2013 blijkt dat Simyo veel blije klanten kent want de provider scoorde een 8,2 voor klanttevredenheid. Bij de prijs-kwaliteitverhouding scoort de sim only-dochter van KPN met een 8,4 zelfs nog hoger en laat daarbij de andere aanbieders ver achter zich. Hollandsnieuwe scoort op dat punt een 7,8, Telfort een 7,4 en T-Mobile steekt schamel af met een 6,4. Het panel geeft ook aan erg gecharmeerd te zijn van de online-inspanningen. Simyo zet hier zwaar op in om kosten laag te houden en snel te kunnen helpen bij problemen.

Flex 4G

Medio februari gaat Simyo de in december aangekondigde Flex 4G-bundel aanbieden. Deze bundel werd de afgelopen periode door 100 klanten gewogen en, gezien de geplande landelijke uitrol, niet te licht bevonden. Alle klanten kunnen binnenkort voor vijf euro per maand extra, toegang krijgen tot het 4G-netwerk dat een maximale downloadsnelheid van 25 Mbps, wat neerkomt op een gemiddelde van 15 Mbps, en een uploadsnelheid van 5 Mbps moet gaan bieden. Deze flexibele bundel is maandelijks aan of uit te zetten.

Budget

Simyo is de eerste budgetaanbieder die 4G, natuurlijk via het KPN-netwerk, aan gaat bieden. Na het bereiken van de datalimiet gaat het per MB tien eurocent kosten. Simyo waarschuwt dat de kans groot is dat met 4G de limiet sneller wordt bereikt dan bij dataverkeer via 3G en dat je dus je budget goed in de gaten moet houden. De eerder genoemde test wees uit dat het verstandig is om minimaal een databundel van 1.500 MB te nemen om verrassingen te voorkomen. Voor het controleren van je dataverbruik zijn, naast die van Simyo zelf, diverse apps beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
BEN wijzigt abonnementen

Sim only-aanbieder Ben bracht in de afgelopen weken wat wijzigingen aan in het assortiment. Belminuten/sms’jes zijn nu inbegrepen in de...

Sluiten