Simyo opnieuw beste provider volgens Consumentenbond

13 juli 2015 door in Algemeen en Simyo.

SimyoMet een 8,3 als eindcijfer is Simyo voor de vijfde keer verkozen tot beste provider volgens het panel van de Consumentenbond. En daar is Simyo naar eigen zeggen superblij mee. De provider kampte in de onderzoeksperiode met de minste storingen van allemaal. “Ook zijn we erg trots op de hoge score wat betreft algemene klanttevredenheid.”

De Mobiele ProviderMonitor
Elk halfjaar worden 6000 panelleden door de Consumentenbond ingezet om de ervaringen met hun provider te delen. Dat gebeurt onder de noemer Mobiele ProviderMonitor. Daarbij worden negen providers onderzocht op de algemene klanttevredenheid en de frequentie van storingen tijdens bellen, sms’en en mobiel internetten.

Wat betreft de algemene tevredenheid onder klanten steekt Simyo er met kop en schouders bovenuit. Ondanks de grote verschillen tussen de uitkomsten, gaven alle klanten een voldoende aan hun provider.

consumentenbond

Uitkomsten
KPN, het moederbedrijf van Simyo, eindigde op de tweede plaats met een 8 als eindoordeel. Dochterbedrijf Hi eindigt met een 7,8 en Telfort met een 7,9. Klanten van Tele2 kampten met relatief veel storingen. De provider staat dan ook onderaan de lijst. Desondanks heeft de provider een 7,5 als eindcijfer.

De kwaliteit van het netwerk bij bellen en sms’en wordt bij elke provider met minimaal een acht beoordeeld. Wat betreft de kwaliteit van het mobiele internet is het minimaal een zeven voor elk. De panelleden gaven hun cijfers in november en deze betreffen de periode mei 2014 tot en met oktober 2014. Ook gaven ze elke maand het storingsgehalte door.

Storingen bij mobiel internet wordt ook steeds bepalender. Uit onderstaande grafiek zijn de verhoudingen daarover duidelijk op te maken. Zo hebben KPN en Simyo ongetwijfeld de minste storingen. Intussen heeft Hi (inmiddels opgegaan in KPN) daarbij de grootste daling en daarmee verbetering laten zien.

grafiek-trend-storingen-mobiel-internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN Prepaid-klanten kunnen voor 7,50 onbeperkt internetten

KPN heeft een nieuwe twee nieuwe internetbundels geïntroduceerd voor haar prepaid-bellers. Voor 7,50 euro per maand kun je onbeperkt internetten,...

Sluiten