Simyo komt met 4G

23 december 2013 door in Simyo.

SimyoSimyo gaat half februari 2014 Flex 4G aanbieden, een flexibele 4G-bundel die door de gebruiker maandelijks aan- en uitgezet kan worden. Simyo is daarmee het eerste budgetmerk dat 4G aan gaat bieden, als onderdeel van KPN natuurlijk via het 4G-netwerk dat begin 2014 tachtig procent dekking heeft.

Voordat deze bundel voor het grote publiek beschikbaar komt, wil Simyo ervaringen horen en biedt een groep van 105 klanten de mogelijkheid om de bundel vier weken gratis uit te proberen.

De gemiddelde snelheid zal ongeveer 15 Mbps zijn, uploaden gaat met een gemiddelde vaart van 5 Mbps. Uiteraard is de uiteindelijke snelheid afhankelijk van technische factoren zoals dekking, telefoontype en drukte rond de zendmast. De exacte prijs is nog niet bekend, maar kosten worden naar rato in rekening gebracht, dus je betaalt wat je gebruikt. Simyo raadt wel aan om het dataverbruik in de gaten te houden om onverwachte kosten te voorkomen, bijvoorbeeld via de MijnSimyo-app, die de gegevens met twee uur vertraging doorgeeft. Je kunt ook een MB-meter installeren.

4G in Nederland en wereldwijd

KPN, Vodafone en T-Mobile zijn inmiddels begonnen met het aanleggen van 4G-netwerken. KPN verwacht in het eerste kwartaal van 2014 een landelijke dekking te hebben. De collega’s van Vodafone en T-Mobile volgen daarmee in 2015. Wereldwijd heeft inmiddels twintig procent van de mensen toegang tot 4G en in Europa is dat zelfs 47 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Datatellen met een app

Onbeperkt internet komt niet veel meer voor in de huidige abonnementen voor mobiele telefonie, het buffet is een menu op...

Sluiten