Sim only blijft in beweging

9 september 2013 door in hollandsnieuwe en Sim Only.

De daling van omzetten op de markt voor mobiele telefonie zorgt ervoor dat het een markt is die in beweging moet blijven, achteroverleunen is er niet bij. Hollandsnieuwe, Youfone en Telfort bewegen mee.

De omzet staat onder druk, maar sim only wint aan populariteit dus daar liggen kansen voor de aanbieders, de afgelopen weken waren er dan ook verschillende ontwikkelingen. Hollandsnieuwe verlaagde de maandelijkse abonnementskosten voor de grootste sim only-bundel. Voor 550 belminuten, sms’jes en MB’s brengt de aanbieder in plaats van veertien euro nu tien euro in rekening.

Youfone introduceerde nieuwe maandelijks opzegbare abonnementen. De kosten van de nieuwe varianten zijn iets duurder dan die met een contractperiode. Ook nieuw bij Youfone is de mogelijkheid voor klanten met een pakket van minimaal 250 belminuten in een niet maandelijks opzegbare vorm om duizend minuten gratis te bellen met andere klanten van Youfone.

Telfort voegt een nieuwe internetbundel toe aan het assortiment, Telfort data 100 voor vijf euro per maand. Het aanbod bestaat nu uit vier bundels: 100, 500, 1000 en 1500 MB.

MVNO

De genoemde aanbieders zijn allemaal Mobile Virtual Network Operators (MVNO). Het zijn bedrijven die geen eigen netwerk hebben, maar capaciteit inhuren bij andere netwerkeigenaren. Ze opereren echter onder een eigen merknaam. In Nederland hebben KPN, Vodafone en T-Mobile een eigen netwerk. Youfone en Telfort maken gebruik van het netwerk van KPN en hollandsnieuwe is een onderdeel van Vodafone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Komt er één Europese telecommarkt?

Volgende week onthult Eurocommissaris Neelie Kroes haar plannen voor de hervorming van de Europese telecommarkt. Verlaging en op termijn afschaffen...

Sluiten