RTL en Vodafone trekken stekker uit provider Sizz

24 april 2014 door in Sim Only en Vodafone.

logo_sizzRTL en Vodafone stoppen met de provider Sizz. Dat laten de twee organisaties weten in een verklaring op de website. Vanaf 1 juni worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen. Voor bestaande klanten verandert er vooralsnog niks.

Provider voor vrouwen
Drie jaar geleden werd Sizz gelanceerd als dé virtuele telecomprovider voor vrouwen. Naast abonnementen die specifiek zijn afgestemd op vrouwen, biedt Sizz ook onbeperkte toegang tot alle videodiensten van RTL. De combinatie leek de beide partijen ideaal: Vodafone leverde het netwerk en RTL had het juiste platform om klanten binnen te halen. Toch heeft deze samenwerking niet geleid waar het toe had moeten leiden.

Smartphones
In 2011 werd er een contract getekend voor vijf jaar. De provider werd opgezet met als doel een grotere groep mensen met smartphones in aanraking te laten komen. De vraag rees echter wat het bestaansrecht van de provider nog was. Een woordvoerder: “Inmiddels heeft driekwart van de mensen een smartphone en kan je dus afvragen wat de toegevoegde waarde nog is.”
Volgens Tweakers heeft Vodafone het deel van RTL voor een onbekend bedrag overgekocht.

Nicolas Eglau, directeur van RTL Ventures, laat in een verklaring weten:

We hebben altijd heel prettig samengewerkt met Vodafone en samen veel nieuwe inzichten opgedaan. Maar bij elke venture houden we de optie open om, als het moment zich aandient, de activiteit te verkopen. Voor Sizz lijkt het juiste moment voor een exit nu aangebroken.

RTL zal alle advertentiecampagnes rond Sizz per direct beëindigen.

Controverse
Het gratis aanbieden en streamen van RTL-programma’s door Sizz lag gevoelig in de telecomwereld. Deze controversiële aanbieding zou mogelijk in strijd zijn met de netneutraliteit. De controverse is volgens RTL en Vodafone echter niet de reden voor het stopzetten van Sizz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Half miljard actieve WhatsApp-gebruikers

WhatsApp is de magische grens van 500.000.000 gebruikers gepasseerd. Oprichter Jan Koum maakte dat nieuws in een blog bekend. Het...

Sluiten